Hlavní obsah

V Rusku uvězněná basketbalistka Grinerová je podle Američanů v dobrém stavu

Basketbalovou hvězdu Brittney Grinerovou poprvé od jejího zadržení navštívil v moskevském vězení zástupce americké ambasády. Podle něj je dvojnásobná olympijská vítězka a mistryně světa v dobrém stavu.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Americká basketbalistka Brittney Grinerová

Článek

Grinerová byla zadržena začátkem měsíce na letišti Šeremetěvo s hašišovým olejem. Kvůli podezření z pašování drog jí soud nedávno prodloužil vazbu do 19. května.

"Mohli jsme zkontrolovat její stav. Dál budeme úzce spolupracovat s jejím právním týmem a dohlédneme na to, aby se jí dostalo spravedlivého zacházení," řekl podle agentury Reuters mluvčí amerického ministerstva zahraničí Ned Price.

Pokračoval: "Náš úředník zjistil, že Brittney Grinerová je v dobrém stavu a budeme i nadále dělat vše, co je v našich silách, aby s ní během této zkoušky bylo zacházeno spravedlivě," dodal.

Jednatřicetileté basketbalistce, která působí v Jekatěrinburgu a čtyřikrát s ním vyhrála Evropskou ligu, hrozí za pašování drog vězení až na deset let. Její zadržení přišlo v době, kdy jsou vztahy mezi USA a Ruskem napjaté kvůli vojenskému útoku ruské armády na Ukrajinu.

Reklama