Hlavní obsah

Veterán Paul si zlomil ruku a Golden State v NBA dlouho nepomůže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalistům Golden State se zranil hvězdný rozehrávač Chris Paul. Osmatřicetiletý hráč si v pátečním utkání NBA proti Detroitu zlomil levou ruku a příští týden se podrobí operaci. Informovala o tom agentura AP s tím, že zranění by pro Paula nemělo znamenat předčasný konec sezony.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Basketbalista Golden State Warriors Chris Paul

Článek

„Je to pech. Moc mě to kvůli Chrisovi mrzí. Vím, že už na několika operacích s rukou byl, možná s tou druhou,“ řekl trenér Steve Kerr. „Kluci jsou samozřejmě připraveni ho zastoupit. Musíme bojovat dál,“ dodal kouč Warriors, které dovedl ke čtyřem mistrovským titulům.

Dvojnásobný olympijský vítěz Paul přišel do Golden State loni v létě z Washingtonu výměnou za Jordana Poolea. Do pátečního zápasu měl účastník 12 Utkání hvězd NBA v této sezoně průměr devět bodů a 7,3 asistence.

„Chris je legenda a skvěle k nám do týmu zapadl. Ohromně to ulehčoval nejen Stephovi (Currymu),“ uvedl Kerr po zápase, který Warriors vyhráli 113:109.

Reklama

Související témata: