Hlavní obsah

Wembanyama ve druhém zápase za Spurs předvedl 27 bodů, Krejčí devět

Aktualizováno

Ve druhém zápase za San Antonio dal ostře sledovaný basketbalista Victor Wembanyama 27 bodů. V Letní lize NBA nicméně devatenáctiletý francouzský pivot neodvrátil nedělní porážku 80:85 s Portlandem. Jednička nedávného draftu předvedla i dvanáct doskoků a tři bloky.

Foto: John Locher, ČTK/AP

Basketbalista San Antonio Spurs Victor Wembanyama v duelu s Portlandem Trail Blazers

Článek

V dresu Atlanty podruhé v letní soutěži v Las Vegas nastoupil český rozehrávač Vít Krejčí a rovněž si vylepšil statistiky z úvodního duelu. Při výhře 98:93 nad Denverem si zapsal devět bodů, tři doskoky a šest asistencí. Sezona NBA začne 24. října.

Pro Wembanyamu druhým zápasem účinkování v Letní lize skončilo. Vedení Spurs od nové hvězdy další start nevyžaduje a podle očekávání hráče ze zbytku zápasů stáhlo. Francouzský supertalent své vystoupení v soutěži uzavřel s bilancí 36 bodů, 20 doskoků, osm bloků a tři asistence. Celkem odehrál 54 minut a úspěšnost střelby měl 41 procent.

"Teď si musím s vedením sednout a zjistit, jak budou vypadat příští měsíce. Kdy jet na dovolenou, kdy se vrátit k přípravě, kde budu trénovat, v San Antoniu nebo jinde. Zatím jen vím, že mě čekají dva nebo tři měsíce, skvělé dva nebo tři měsíce, které mi změní život," uvedl Wembanyama.

Reklama

Související témata: