Hlavní obsah

NBA představila nový vložený turnaj, vyvrcholí Final Four v Las Vegas

Turnajem Final Four v Las Vegas vyvrcholí v nadcházející sezoně NBA premiérový ročník vloženého turnaje, o který už delší dobu usiloval komisionář zámořské basketbalové soutěže Adam Silver. O vítězi NBA Cupu se rozhodne 9. prosince, každý z hráčů úspěšného týmu obdrží půl milionu dolarů (11 milionů korun). Zástupci NBA představili podrobnosti k turnaji v sobotu v Las Vegas, kde se rozběhla Letní liga.

Foto: Troy Taormina, Reuters

Francouz Victor Wembanyama v dresu San Antonia.

Článek

Třicítka týmů NBA byla rozdělena do šesti skupin na základě losu, před kterým byly nasazeny podle výsledků z minulého ročníku. Ve skupinách každé mužstvo odehraje čtyři zápasy - dva doma a dva venku, s každým ze soupeřů se utká jednou. Vítězové skupin a nejlepší druhý celek z každé konference postoupí do čtvrtfinále, která se uskuteční 4. a 5. prosince. Semifinále se budou hrát 7. prosince a finále o dva dny později.

Všechny turnajové zápasy (67) s výjimkou finále se budou započítávat do základní části ligy. V ní každý klub sehraje tradičních 82 utkání.

"Tohle je skvělá příležitost pro globální ligu, jako je NBA. K naší hře se takový turnaj ideálně hodí," řekl Silver. Podle něj byly pro vedení NBA inspirací evropské fotbalové poháry v čele s Ligou mistrů. Turnajem Final Four v americkém basketbale vrcholí univerzitní soutěž NCAA a těší se velké popularitě.

Související témata: