Hlavní obsah

Westbrook se rozhodl strávit další sezonu NBA v Lakers

Hvězdný basketbalista Russell Westbrook se rozhodl zůstat v posledním roce pětileté smlouvy v NBA hráčem Los Angeles Lakers. Zámořská média informovala s odkazem na důvěryhodné zdroje, že třiatřicetiletý rozehrávač uplatní opci na další sezonu, ve které má zaručený příjem 47,1 milionu dolarů (1,1 miliardy korun).

Foto: Profimedia.cz

Hvězdný basketbalista Russell Westbrook bude pokračovat v LA Lakers.

Článek

Westbrook kontrakt v celkové hodnotě 206 milionů dolarů podepsal ještě jako hráč Oklahomy, zatím ale každý rok smlouvy strávil v jiném klubu. Po jedenácti letech v týmu Thunder odešel do Houstonu, pak do Washingtonu a v minulém ročníku působil v Lakers. Tam vytvořil hvězdné trio s LeBronem Jamesem a Anthonym Davisem, ale většinou kvůli zraněním spolu všichni tři nastoupili jen do 21 utkání a Lakers se nedostali ani do play off. Po jedné z nejhorších sezon v historii sedmnáctinásobných šampionů NBA byl propuštěn trenér Frank Vogel a jeho nástupcem se stal Darvin Ham.

Nejužitečnější hráč NBA z roku 2017 a devítinásobný účastník Utkání hvězd Westbrook odehrál za Lakers 78 zápasů s průměry 18,5 bodu, 7,4 doskoku a 7,1 asistence. V celé kariéře má v základní části na kontě 1021 startů a v průměru 22,8 bodu, 8,4 asistence a 7,4 doskoku.

Reklama

Související témata: