Hlavní obsah

Žabiny na úvod Evropského poháru podlehly Montpellieru po druhém prodloužení

Žabiny Brno vstoupily do Evropského poháru basketbalistek těsnou porážkou s Montpellierem. Čtvrtfinalistovi minulého ročníku Evropské ligy podlehly 87:90 po druhém prodloužení.

Foto: www.bkzabiny.cz

Basketbalistky Žabin Brno. Archivní foto

Článek

Nejlepší střelkyní domácího týmu byla s 20 body Natálie Stoupalová, která proměnila mimo jiné tři z pěti tříbodových pokusů. V závěru zápasu však Žabinám chyběla, protože se v prvním prodloužení vyfaulovala. Kvůli pěti osobním chybám skončil zápas ještě dříve pro Elišku Hamzovou.

Stoupalové sekundovaly americké hráčky Elissa Cunaneová a Bria Holmesová, které daly po 17 bodech. Montpellier táhla jejich krajanka Haley Petersová, jež nastřílela 34 bodů.

Zápas poslala do prodloužení 1:11 minuty před koncem čtvrté čtvrtiny trojkou Nikolina Kněževičová. V závěru první nastavené pětiminutovky brněnský tým prohrával o čtyři body, ale Cunaneová 13 sekund před sirénou trojkou snížila na 76:77. Petersová pak proměnila pouze jeden ze dvou trestných hodů a Žabiny nabídnutou šanci využily. Holmesová úspěšným nájezdem do koše s klaksonem vyrovnala.

Koncovka druhého prodloužení už vyšla lépe Montpellieru. Kněževičová neuspěla s trojkou, zatímco Mamignan Touréová ji proměnila. Trestné hody na obou stranách pak už jen upravily skóre.

Evropský pohár basketbalistek - 1. kolo:
Skupina K:
Žabiny Brno - Montpellier 87:90 po druhém prodl. (24:25, 35:38, 57:53 - 68:68, 78:78)
Nejvíce bodů: Stoupalová 20, Cunaneová a Holmesová po 17 - Petersová 34, Touréová 16, Badianeová 10.
20:00 Flammes Carolo - Angers.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.