Hlavní obsah

Zase je nám mizerně. Nevím, proč nás osud takhle zkouší, hořekovala Ptáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už, už sahaly v Lublani po vítězství, které jim otevíralo bránu olympijské kvalifikace. Nakonec ale české basketbalistky v Lublani padly smolně s Německem 69:71 v prodloužení a měly oči plné slz.

Foto: Profimedia.cz

Zdrcená česká basketbalistka Renata Březinová pláče po těsné porážce od Německa.

Článek

„Tohle už je příliš kruté. Sama nevím, proč nás osud takhle zkouší. Jak nám bylo mizerně po chybně otočném autu na konci čtvrtfinále, který nám vzal výhru před dvěma dny, tak se cítíme mizerně i teď, protože skalp Německa byl opravdu na dosah," mínila trenérka Romana Ptáčková pro Radiožurnál.

Výrazně omlazený tým dosáhl na nejlepší výsledek z ME od roku 2013, přesto turnaj končil pláčem. Výhru v duelu s Německem ztratily Češky v normální hrací době po střele Fiebichové s klaksonem, Sudí předtím u videa vrátili čas o čtyři desetiny a po zkoumání souboje Stoupalové s Brunckhorstou přiřkly aut ve prospěch Německa.

Ptáčková věří, že hráčky prožitý krutý závěr do budoucna zocelí. „Jen nevím, jestli čtyři desetiny sekundy stačily, aby padl koš. Mám k tomu dost výhrad, německá hráčka tam docela dlouho držela míč, než ho vyhodila ze zámezí. Všechno je o to těžší, že jsme si myslely, že vítězství je už naše, holt zase přišla u videa změna," připouštěla trenérka českého výběru.

V prodloužení národní tým tři a půl minuty nedovolil Němkám skórovat, k úspěchu ale nevedl ani jeho šestibodový náskok. Znovu Fiebichová rozhodla dvěma šestkami. Na poslední střelu měly Češky 1,6 sekundy a Zeithammerové trojkový pokus nevyšel. „Soupeřky uplatnily brutální převahu na doskoku, praly jsme se s tím, jak jsme jen mohly," mínila trenérka.

„I s prodloužením máme sedm ztrát, což znamená, že v útoku jsme dokázaly dobře udržet míč, ale proti tak velké výškové převaze se těžko budují kvalitní střelecké pozice, bylo to hodně znát," uvažovala Ptáčková.

Česko ale během utkání smazalo i desetibodové manko. „Kačka Zeithammerová to ale hodně rozhýbala a tou rychlostí se začala prosazovat. Věděly jsme, že to tak musíme pojmout. Zase tam byl úžasný týmový výkon," hodnotila trenérka.

Kateřina Zeithammerová, autorka dvanácti bodů, byla však hodně smutná. „Štěstí nám tedy vůbec nepřálo, naopak Němky ho nabíraly plnými hrstmi. Když víme, že jsme mohly být v nejlepší čtyřce, teď si vybojovat duel o páté místo, tak to spíš mrzí, jak jsme dopadly," říkala česká rozehrávačka.

„Strašně si cením té bojovnosti, kterou máme, a srdce, které tam vždycky dáme, jenže při zápasech v Lublani nám nebylo přáno. Byla to jedna velká emocionální horská dráha. A strašně bolí, když to nemůžeme ovlivnit my hráčky na hřišti a přichází zásahy rozhodčích," mínila pro ČTK pivotka Natálie Stoupalová.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.