Hlavní obsah

Ze začátku tam byla nervozita, řekla po vysoké výhře USK nad Landes Šípová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až v závěrečné čtvrtině zlomily basketbalistky ZVVZ USK Praha v domácím utkání 1. kola Evropské ligy odpor Landes při vysoké výhře 85:63. Na startu poslední desetiminutovky vedly účastnice posledních dvou Final Four soutěže jen o dva body. Podle Veroniky Šípové, která se na výhře podílela šesti body a třemi doskoky, se obměněný tým potýkal především v prvním poločase s nesehraností.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Luisa Geiselsoder z Landes a Veronika Šípová z USK.

Článek

„Ze začátku tam určitě byla nervozita. Byl to náš první euroligový zápas. Neměly jsme tolik přípravných utkání, kolik bychom chtěly. Myslím, že tam hrálo roli i to, že nejsme ještě tak moc sehrané. Chyběl nám jak útočný, tak obranný doskok a hlavně jsme hrály pomalu dopředu,“ řekla novinářům Šípová.

Suverénky domácí scény, které vyhrály ligu už třináctkrát za sebou a drží v ní sérii 273 vítězných zápasů, sehrály zatím jen jeden soutěžní zápas v sezoně. V pátek vyhrály na hřišti Trutnova 95:47. „Po poločase jsme se z toho oklepaly, začaly jsme běhat víc dopředu, byly jsme agresivnější a víc jsme doskakovaly. Zlepšilo se to a doufám, že to tak bude pokračovat i v dalších zápasech,“ prohlásila Šípová.

V minulých sezonách stály úspěchy USK především na amerických oporách Alysse Thomasové a Brionně Jonesové. Thomasová tým po pěti letech opustila a Jonesová si ve WNBA přetrhla achilovku, takže je pro nadcházející ročník vyřazená. Tým trenérky Natálie Hejkové je bez nich podle Šípové kolektivnější.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Veronika Šípová z USK a trenérka USK Natália Hejková.

„Je to znát i na bodové tabuli, že jsme skoro všechny nějak bodově přispěly. Když tu byly Alyssa a Brionna, tak jsme to hrály na ně. Byly to tahounky. Když Alyssa odešla a Brionna si bohužel zranila achilovku, tak jsme musely změnit systém hry. Musíme to hrát víc kolektivně, ale myslím, že to určitě půjde. Jako tým jsme si sedly fakt dobře a věřím, že to bude lepší a lepší,“ prohlásila.

I sama Šípová dostává více prostoru. V sezoně se vyrovnávala s problémy se zraněným meniskem, ale pozornost si řekla i výkony v dresu české reprezentace na červnovém mistrovství Evropy. „Beru to tak, že jsem zase dostala šanci tady něco ukázat. Řekla jsem si, že do každého zápasu půjdu na sto procent a ukážu, co ve mně je. Chci si zasloužit minuty, abych hrála a byla právoplatná členka,“ dodala Šípová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.