Hlavní obsah

Jágr motivuje mládežníky. Založí nové Čapí hnízdo?

Už minulý týden probleskla informace, že si děti mohou poměřit síly s jedním z našich nejlepších sportovců - s Jaromírem Jágrem. Držitel už dvanácté Zlaté hokejky pro nejlepšího tuzemského hráče vyzývá na souboj děti ve věku od šesti do jedenácti let. Jak dopadne klání v disciplínách, které ani pro Jágra nejsou úplně typické?

Výzva Jaromíra Jágra

 
Článek

První z výzev je o čápech. Přesněji o postoji čápa. Že to není žádná legrace, je vidět i na  útočníkovi Floridy. Jisté šance pro děti, které se svým počinem snaží legendární sportovec přivést k pohybu, by tak přeci jen mohly existovat. Mládežníci zachytí svůj nejlepší výkon na video, které poslouží jako registrace do soutěže o účast na sportovním dni. Tam už poměří síly přímo s Jaromírem.

Akce probíhá ve dnech 29., 30. a 31. srpna v Praze. Ovšem termín pro nahrání videa je už jen do středy 20. 7. 2016. Zaregistrujte vaše děti a dopřejte jim radost z pohybu okořeněnou o hvězdného parťáka! Stačí vyplnit formulář a zaslat video na www.sportvokoli.cz/soutez.

Na videu by mělo být zachyceno dítě napodobující „postoj čápa" dle instruktážního videa s Jaromírem Jágrem. Ty nejoriginálnější pak vybere odborná porota.

Termín pro nahrání videa je do středy 20. 7. 2016.

Hvězdný hokejista se snaží motivovat svým příkladem ostatní už od nejútlejšího věku. V ekonomicky vyspělých zemích představují nedostatek pohybu, obezita a další přidružená civilizační chronická onemocnění ve svých konečných důsledcích příčinu většiny úmrtí. Dle českého Státního zdravotního ústavu se dnes už nadváha týká více jak 50 % všech obyvatel naší republiky.

Reklama

Související témata: