Hlavní obsah

Kovář a Hrochová obhájili s přehledem domácí krosové tituly

Jáchym Kovář a Tereza Hrochová s přehledem obhájili domácí tituly v krosu na vytrvalecké trati. V Rumburku navázali oba šestadvacetiletí atleti na loňské triumfy z Valašského Meziříčí, Hrochová se stala českou mistryní už potřetí za sebou, protože předloni byla nejlepší i v Praze. Mílařskými šampiony se stali Michal Šmahel a při ženské premiéře této disciplíny Anna Šimková.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Tereza Hrochová na archivním snímku.

Článek

Kovář zvítězil na desetikilometrové trati po sólozávodě s náskokem 51 sekund před Romanem Rudoleckým, který na krosovém MČR po devíti letech vyrovnal své maximum. Třetí skončil stejně jako v roce 2019 Vladimír Marčík, jenž vloni vládl mílařům.

Teprve podruhé za posledních deset ročníků chyběl na stupních vítězů Jiří Homoláč. Čtyřnásobný šampion a obhájce stříbra doběhl s téměř dvouminutovou ztrátou osmý a nevyužil šanci stát se samostatným rekordmanem v počtu cenných kovů. Na kontě jich má stále osm stejně jako Milan Kocourek, Zdeněk Mezuliáník, Michael Nejedlý a Vlastimil Zwiefelhofer.

Také Hrochová vévodila pořadí od prvního mezičasu a zlato přidala k dalším letošním domácím titulům na dráhové pětce a v půlmaratonu. Cílem osmikilometrového závodu proběhla s půlminutovým náskokem před Karolínou Sasynovou, bronz získala někdejší juniorská šampionka Tereza Novotná.

Reklama

Související témata: