Hlavní obsah

Matka tří dětí zkolabovala v cíli. Oživit se ji nepodařilo

Scranton

Matka tří dětí Lindsay O'Rourke Doherty zkolabovala v cílovém prostoru Scranton Half Marathon ve východní Pensylvánii. Smrt byla konstatována ještě před příjezdem sanitního vozu do nejbližší nemocnice.

Foto: facebook Scranton Half

Na startu letošního Scranton Half Marathon ještě nikdo netušil, že dojde k tragédii.

Článek
Fotogalerie

Lindsay bylo 36 let a v posledních letech byla vášnivou běžkyní. Dříve se specializovala na střední tratě a čtyři roky také trénovala mládež. V minulosti byla dokonce členkou týmu na 4x800 metrů, který vyhrál státní mistrovství.

Půlmaratónu Scranton Half se bez problémů zúčastnila již loni. Také tento rok protnula cílovou čáru hluboko pod časovým limitem závodu. Čas 1 hodina 53 minut si ale neužívala dlouho. Krátce po doběhu se v cílovém prostoru zhroutila.

Přítomní záchranáři byli u postižené během vteřin a zahájili potřebné úkony na záchranu jejího života. Lindsay byla naložena do sanitky a lékaři s ní spěchali do místní nemocnice. Bohužel museli konstatovat smrt ještě dříve, než se jim nemocničního zařízení podařilo dosáhnout. Oživovací pokusy na urgentním příjmu tak už nevedly k žádnému výsledku.

Jako příčinu smrti určili lékaři po následné pitvě silné krvácení do dutiny břišní. Tato příčina byla označena za důvod přirozené smrti.

Lindsay pracovala pro katolickou diecézi, kde koordinovala fundraisingové aktivity. Přátelé i spolupracovníci o ní mluví jako o velmi přátelské, otevřené osobě se širokým srdcem i úsměvem, která byla vždy ochotna pomoci.

Reklama

Související témata:
Pensylvánie