Hlavní obsah

Sportující lékař si chce zhuntovat tělo. Zatím se mu daří jen světové rekordy

Hamburk

Někdo za svůj život vykouří 2500 cigaret, někdo za tu dobu bude mít 2500 hodin přesčasů v práci nebo půjde 2500krát se svým psem na procházku. A takových lidí může být docela hodně. Existuje ale pouze jeden člověk na široširém světě, který za svůj život uběhl 2500 maratónů. A nebydlí nijak daleko. Pochází z německého Hamburku.

Foto: facebook Ch. Hottas

Christian Hottas si slavobránu určitě zaslouží.

Článek

Neuvěřitelných 105 500 kilometrů naběhal šedesátiletý lékař a vášnivý běžec Christian Hottas v rámci oficiálních maratónů. V tréninku na své závody pak musel tuto délku ještě několikrát překonat. Není divu, že v tomto počínání si zajistil bezkonkurenčně světové prvenství.

Hamburský sportovní lékař si velmi oblíbil závody v nepříliš vzdáleném Hannoveru. V tomto městě absolvoval dokonce všechny oficiální maratóny, které se tam kdy konaly. Už v roce 2013 absolvoval na své nejoblíbenější maratónské trase svůj dvoutisící maratón či ultra. Už tehdy se zapsal do knihy rekordů.

Nyní ještě 500 maratónů přidal. To znamená, že za poslední tři roky musel v průměru uběhnout každý druhý až třetí den jeden maratón. Neuvěřitelný výkon! Není divu, že se Christian Hottas stal ještě za svého života maratónskou legendou.

V neděli se postavil na start svého jubilejního 2500. maratónu, a to prvního ročníku Maschsee-Marathonu, který se dokonce startuje a pořádá na jeho počest. Je pro zvané přátele a spoluběžce. Kolem stejnojmenného jezera se běželo sedmkrát dokola. Na konci lékaře čekal asi ten nejskvělejší pocit – společně s přáteli překonat svůj vlastní světový rekord o další rovnou pětistovku.

Co si myslíte o takových výkonech?
Je to prostě šílené! A to je pán doktor...
36,2 %
Mno, nákupem stále nových bot alespoň podporuje místní ekonomiku.
17,4 %
Počkejte ty kolena v důchodu!
46,4 %
Celkem hlasovalo 218 čtenářů.

Reklama

Související témata: