Hlavní obsah

TEST: Adidas Response TR Boost - Spolehlivý terénní parťák pro dámy

Praha

Nestává se u nás příliš často, abychom testovali dámskou variantu běžecké obuvi. Ne, nic proti nim nemáme, jen jsme ve svém složení poněkud maskulinní. Najdou se bohudík ale i světlé výjimky a my vám rádi přinášíme dámský test jedné pěkné speciálky. Jak se osvědčily terénní botky s extravagantním designem?

Foto: Andrea Wildlaeuferová, Sport.cz

Adidas Response TR Boost - dravec pro dámy.

Článek
Fotogalerie

Musím přiznat, že mě na první pohled trailová dámská bota Adidas Response Trail Boost trochu odrazovala svou robustní podrážkou na patě, která na pohled vyčnívá a působí tak trochu jako nevzhledný obrubník. Můj předsudek však botka překonala hned při prvním výběhu v terénu, kde mě svými vlastnostmi mile překvapila.

Všude dobře, v marastu nejlépe

Boty jsem vyzkoušela ve všemožných podmínkách. Co se týče povrchu, běhala jsem po lesních cestách plných kořenů a suchého i mokrého listí, po loukách, polích či stezkách v parku. Z počasí zažily tyto trailovky slunce, déšť i kroupy. Ve všech podmínkách i v různých druzích terénu obstály boty s přehledem. Už zbývá vyzkoušet jen sníh!

Jak už u Adidasu bývá zvykem, i zde firma použila na mezipodešev technologii tlumení Boost složené z „energických" pěnových kapslí zajišťujících vynikající odpružení. Výrobce vsadil na osvědčenou gumovou podešev Continental, která nezklame ani na mokrém a kluzkém listí. Díky velmi hrubému vzorku podrážka drží opravdu v jakémkoliv terénu.

Nezvyklé pohodlí

Největší výhodu vidím v tom, jak je bota pohodlná a nikde netlačí. Když ji nazuji, připadám si spíš jako v bačkůrce než v běžecké botě. Materiál svršku je velmi jemný a ani po výběhu kolem 20 km jsem neměla na žádném místě nohu otlačenou. Ač je svršek měkký, patu má dostatečně vyztuženou. Svršek boty je po celé délce zpevněn lemem, navíc ho po boku stahují ještě 3 pásky. Textilní svršek této trailové boty dostatečně dýchá a rychle schne.

Jazyk boty je všitý do svršku, takže nesklouzne tam, kam nemá. Oproti jiným botám, které mám vyzkoušené, je sice mnohem delší, díky měkké textilii však netlačí. Tkaničky bot jsem nemusela zavazovat na dva uzly ani při delším výběhu. Tkanička je hrubší, takže při pohybu nemá tendenci povolovat.

PLUSY
velmi pohodlná bota
svršek nikde netlačí, nezařezává se
podrážka skvěle drží na suchém i mokrém povrchu
MÍNUSY
nevzhledná pata
pro úzkou nohu může být příliš široká
nepraktická bílá barva - po běhání v dešti a blátě rychle vzala za své
CENA
cca 3000 korun

Co se týče vložek, ačkoliv se jedná o trailovou botu, kde mnohdy bývají vložky přilepené napevno, u tohoto modelu je snadno vyndáte. Originální vložku tak můžete nahradit svou vlastní, ještě speciálnější. Také při vysoušení obuvi má vyjímatelná vložka své plusy.

Útlá nožka

Pro útlou dámskou nožku může být tato trailová bota příliš široká, což byl i můj případ. Botu jsem musela pořádně utáhnout a pásek na boční straně svršku tak odstával, jak je vidět na fotografii. Na druhou stranu, botu stačí jen víc stáhnout a není to žádná velká překážka. Díky neklouzavým tkaničkám a páskům po stranách svršku bota na noze drží dobře.

Přes počáteční připomínky ke vzhledu mohu Adidas Response TR Boost běžkyním doporučit. S těmito trailovými botami jsem spokojená, protože jsou až neobvykle pohodlné. Dobře drží v jakémkoliv terénu a nezklamaly ani při prudkém sbíhání kopců v lese. Jen pokud máte užší nohu, počítejte s tím, že je nutné botu více utáhnout.

Reklama

Související témata: