Hlavní obsah

TEST: Běžecké legíny Mizuno BG3000 Long Tight ‒ pohodlná a hřejivá výbava na zimu

Andrea WildläuferováSport.cz

Na běhání ve slabých legínách už to aktuálně venku věru není. Na druhou stranu, komu by se chtělo rvát si pod legíny ještě podvlíkačky, ty si nechme na běžkování na horách. Na běh to chce pohodlné legíny ze silnější látky, díky které vaše nejdrahocennější partie zůstanou v teple. Uvidíme, jestli tyto požadavky splňují nové běžecké legíny od Mizuna.

Foto: Andrea Wildläuferová, Sport.cz

Běžecké legíny Mizuno BG3000 Long Tight.

Článek
Fotogalerie

Legíny jsou ušité z příjemného elastického materiálu (89 % polyester, 11 % elastan). Díky silnější vrstvě použité látky se z běhání nebudete vracet s červenými stehny, s pozadím jako pavián a s promrzlými koleny od zimy. Na běhání v chladném počasí jsou navíc Long Tight mnohem příjemnější než mnohé jiné legíny s flísem na rubu, kvůli kterému se nohy zbytečně přehřívají a potí.

Legíny dobře drží a nepadají, v pase jsou totiž zakončeny širokou gumou. Nebojte se, že byste se do nich musely horko těžko soukat, materiál je opravdu hodně pružný. Legíny jsou navíc na lýtkách opatřeny zipy, což oblékání ještě usnadňuje.

Na uložení drobností můžete využít tři zadní kapsy. Do prostřední kapsy na zip se vám vejdou klíče a další drobnosti, které potřebujete mít bezpečně uložené. Postranní síťované kapsy dobře poslouží jako příruční občerstvovací stanice například na gely nebo tyčinky. Kapsu na větší mobil ale na legínách nenajdete. Myslím si, že to ale není na škodu, protože v chladném počasí stejně běháte v bundě nebo vestě, která zpravidla má větší kapsy určené na telefon.

PLUSY
propracovaný pružný pas
kapsa na zip a další dvě postranní kapsy na drobnosti
reflexní prvky
MÍNUSY
délku je lepší řádně odzkoušet
CENA
1 690 korun

Zejména v zimě, kdy je brzo tma, oceníte na spodní části nohavic reflexní žlutou barvu. Na legínách ale najdete i další reflexní prvky: logo výrobce vpředu na levém stehně, nápis BG3000 pod pravým kolenem a reflexní proužek na lýtkách.

Nevýhodou těchto běžeckých legín byla snad jen jejich délka. To však záleží na konkrétní velikosti (v mém případě vel. M), postavě a délce nohou, třeba zrovna vám padnou legíny skvěle. Já jsem je však se svou postavou výšky 176 cm a vnitřní délkou nohou 87 cm měla spíš jako tříčtvrťáky, což se zrovna na podzim a v zimě moc nehodí. Musela jsem tak běhat v podkolenkách, aby mi na lýtka a achilovky netáhlo. Pokud nejste takové dlouhonožky, máte vyhráno. Doporučuji se však před nákupem pořádně změřit nebo lépe legíny přímo v prodejně vyzkoušet.

Reklama

Související témata: