Hlavní obsah

TEST: Kompresní návleky CompresSport R2

Libor KalousSport.cz

Běžet a zároveň regenerovat. To je přece ideální. A zdá se, že to jde. Stačí nasadit kompresní návleky, které jsou vhodné pro sportovní aktivity. Využívají se během a také po tréninku. Kýžené komprese je dosáhnuto díky speciálnímu elastickému materiálu, ze nichž je toto sportovní vybavení vyrobeno.

Foto: Milan Malíček, Právo

Kompresní návleky pro běžce, které pomáhájí při běhu a slouží i k rychlejší regeneraci.

Článek
Fotogalerie

Kompresní návleky na lýtka? Říkám - ano. Pokud máte například problémy s lýtky, cítíte při dopadu bolest, tato část běžeckého oblečení pomůže. Sval je obepnut v pevném krunýři a nemá čas „létat", zvláště pokud běháte po tvrdém povrchu, či užíváte botu s menším dropem a méně tlumící.

Někomu může zpočátku dělat problém svíravý pocit, který je nezvyklý. Ale tomu se dá částečně předejít správným výběrem velikosti. I když jsou pro některé běžce kompresní návleky kontroverzní téma, nemusí být pro všechny. Záleží na každém. Mohou pomoci výkonu a snižují i únavu během pohybu. Návleky velice účinně redukují svalové otřesy, vibrace a předcházejí tak možnému vzniku zranění.

Rychlejší regenerace

Druhou skupinou běžců, která vyhledává kompresní návleky a podkolenky, jsou ti, kteří je využívají po tréninku. Doběhnou a nasadí. To vše z jediného důvodu - rychlejší regenerace. Dochází ke snadnějšímu odplavování kyseliny mléčné. Po výkonu pokračuje posilování zpětného žilního odtoku krve, čímž se snižuje potřebný čas pro regeneraci. Tím pádem můžete častěji a kvalitněji trénovat. Pokud běháte ráno, můžete mít kompresní návleky například následně v práci pod kalhotami.

Kompresní návleky CompresSport R2 můžete vybírat z devíti barev a cena za jedno balení je 890 korun. Výrobce doporučuje tento produkt nejen pro běhání, ale i pro triatlon, fotbal, basketbal, cyklistku, tenis, volejbal, fitness. Tento velký výčet má dva pohledy. První je sportovní - jde ho využít při více sportech, což je výhodné, protože nemusíte pro více sportů kupovat více balení. Druhý pohled je marketinkový - zasáhne tak více možných uživatelů.

CompresSport R2
+ zvýšení sportovního výkonu
+ ochrana před otřesy
+ zkrácení svalové regenerace
+ zlepšení činnosti svalů
+ svaly jsou v teple
+ lepší odvod potu
- někomu může vadit svíravý pocit (ale jde o kompresní návleky)
- po prvním použití pouští barvu

Výrobce slibuje vyšší výkonnost, absorpci nárazů, podporu žilního odtoku a rychlejší regeneraci. Po vyzkoušení těchto návleků mohu říci, že tomu tak opravdu je.

Složení: 60 % polyamid, 25 % elasthan, 15 % polyester, návleky jsou vyrobeny v Evropské unii. Výrobce uvádí, že není potřeba návleky po každém použití prát v pračce, ale stačí použít například sprchu, s čímž lze souhlasit. Po prvním použití počítejte s tím, že po sundání budete mít na lýtkách žmolky látky.

Pokud máte zájem využívat kompresních pomůcek více, není problém. Trh je zásoben a pro zákazníka a svůj zisk nabízí celou paletu možností. Kompresní pomůcky na stehna, celé nohy, paže, případně celé podkolenky.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:
• cyklistické návleky Compressport Calf R2
Pomáhají vám kompresní návleky při běhu?
Ano, dosahuji v nich lepších výsledků.
67,4 %
Ne, nevyhovují mi.
32,6 %
Celkem hlasovalo 316 čtenářů.

Reklama