Hlavní obsah

TEST: Nessi legíny sedí a hrají si s barvami

Markéta LyachováSport.cz

Běžeckých legín jsem už viděla celou řadu. Přesto mě legíny Nessi Blue Net upoutaly na první pohled. Čím? Svou barevnou kombinací. K tomu mají téměř všechno, co od kalhot na běhání očekáváte. Drží tvar, nekloužou na těle a mají speciální multifunkční pas. Na ten jsem byla opravdu zvědavá. Kdo má rád harmonii barev a vzorů, tak si určitě u této značky vybere.

Foto: nessisport.cz

Běžecké Legíny Nessi s multifunkčním pasem 03 - Blue net.

Článek
Fotogalerie

Materiál je velmi příjemný. Legíny jsou šité z patentovaného materiálu Kolsport Giga Elastic, který je jako druhá kůže. Je jemný, příjemný na těle a pružný. Legíny Nessi Blue Net nepadají ani netlačí při pohybu, což při běhání každý sportovec ocení.

Důležitou vlastnosti legín jsou pružné švy, které se roztahují ve čtyřech směrech společně s materiálem a zaručují tak pohodlí pohybu.

Pojďme ale pěkně popořádku.

Měkkost a pohodlí: materiál legín je velmi jemný a příjemný na dotek. Nezpůsobuje podráždění a nedráždí. Jeho vnitřní vrstva se s vaší pokožkou doslova mazlí.

Prodyšnost: výhodou těchto legín je materiál. Dýchá a udržuje optimální tělesnou teplotu i při intenzivní činnosti. Navíc dobře odvádí vlhkost na vnější stranu, vaše svaly tak nejsou nadměrně přehřáté ani podchlazené.

Speciální střih: vznikal po konzultacích s běžci a fitness instruktory a tak vznikl střih legín pro náročné a aktivní běžce - nepadají, netlačí, nenatahují se a jsou jako druhá kůže. Speciálně navrhnuté vzory potěší leckterou ženu, skryjí totiž i drobné tělesné nedostatky.

Barevná revoluce: černé a nevýrazné barvy nehledejte. Hra barev vás zaujme na první pohled. Zprvu možná budete chvíli přemýšlet, zda takovouto „bláznivinu" na sebe obléknete. Pestrost vás ale nakonec dostane a tyto legíny si zamilujete. Rozhodně budete originální a upoutáte na sebe pozornost

Unikátní střih: díky plochým a pružným švům, které se roztahují společně s pohybem materiálu, oceníte maximální pohodlí.

Reflexní body: jejich praktičnost se vám bude hodit hlavně v podvečerních podzimních a zimních hodinách - budete dobře viditelní. Odrazky jsou umístěné na třech místech: na lýtku, na stehně a zezadu na pasu.

Speciální multifukční pás: má nahradit nudné kapsičky. Můžete si s sebou vzít telefon, klíče i kapesníčky. Otvory najdete na třech místech, což nebývá u jiných výrobků pravidlem. Zapínat se ale nedají, takže já bych si do nich klíče ani telefon neuschovala, bezpečnost na prvním místě.

Cena
Legíny 1400 Kč
Ponožky 110 - 199 Kč

Skvělým doplňkem k legínám jsou Nessi termoaktivní ponožky s ionty stříbra T1. Díky speciálnímu materiálu jsou nezvykle měkké a lehké. Vaše nohy jsou prostě jako v pokojíčku – nepotí se. Speciální široký stahovač uprostřed chodidla zabraňuje pohybu ponožky v botě. Jsou navíc speciálně tvarované, aby se přizpůsobily tvaru vašeho chodidla. Na chodidle pak mají polštářky, které tlumí dopad. Pata je ukončena takzvaným systémem y, který udržuje ponožku ve stabilní pozici.

Praktické je i jejich praní. Ponožky Nessi totiž bleskurychle schnou. Večer je klidně můžete vyprat a ráno vám nic nebrání vyběhnout. Příjemná je i jejich cena, nepřesáhne hranici 200 korun.

Běhani.sport.cz děkuje za poskytnutí produktů k testu nessisport.cz

Reklama

Související témata: