Hlavní obsah

TEST: Podprsenka Nike Pro Fierce Reflective aneb Když se komprese vyhne kontrole

Praha

Testování jedné z dalších podprsenek světoznámé značky Nike bylo potěšením. I když vlastně jak kdy. Podprsenka Nike Pro Fierce Reflective s reflexními prvky slibuje střední oporu. S tím se ale nemohu ztotožnit. Stupeň zpevnění byl maximální. Snad největší, co jsem kdy zažila. A ne vždy to bylo výhodou.

Foto: nike.com

Podprsenka Nike Pro Fierce Reflective: Velká komprese i reflexe.

Článek
Fotogalerie

Výrobce slibuje podporu, která dá nejen vyniknout křivkám, ale udrží nositelku v suchu i při nejintenzivnějším tréninku. S tímto se mé zkušenosti úplně nekryjí, protože když člověk uběhne deset kilometrů, o suchu se rozhodně mluvit nedá. Tato podprsenka je řazena do kategorie střední podpory, tedy přesněji je vhodná pro aktivity se střední intenzitou dopadů. Majitelkám menšího poprsí však podprsenku mohu doporučit také na intenzivní, „skákavé" typy sportů, i na sprinty, či přeskakování překážek. Opravdu drží, jak přikovaná.

Tím se dostáváme k dalšímu aspektu podprsenky. Drží tak moc, až to není vždy úplně příjemné. Stupeň komprese není střední, ale co se týče standardů podprsenek opravdu vysoký až extrémně vysoký. To v praxi znamená trošičku obtížnější oblékání před během, při přípravě a protahování si na podporu musíte chvilku zvykat. Během aktivity je skvělá, ňadra se doopravdy nepohnou. Problém nastává po běhu, kdy se, zbrocení potem, dostanete domů. Ve chvíli, kdy si totiž chcete podprsenku svléknout, propadáte panice. Z modrého těla materiál, který v tu chvíli doopravdy přilne jako druhá kůže, zkrátka téměř nelze svléknout. Občas tento akt vyžaduje i pomoc blízkého přihlížejícího, který musí pomoci kompresní kousek výbavy přetáhnout přes hlavu.

Jak tomu předejít? Možná by šlo namísto testované velikosti S zkusit větší M. Věřím, že o trochu větší obvod podprsenky v oblasti hrudníku by s tímto problémem mohl pomoci. Velikost M by tak na jedničku splnila všechny aspekty, které dámy od podprsenky na běhání očekávají, a jako bonus by mohla jít snadněji vysvléknout ze zpoceného těla.

PLUSY
extrémní podpora
tvaruje křivky
reflexní prvky
odvětrávání
ve čtyřech barevných variantách
MÍNUSY
špatně se svléká (patrně vyřeší koupě o číslo větší velikosti)
CENA
1400 korun

Mezi plusy patří také síťovinový panel, který funguje jako odvětrávání. Dále jsou to pak pro některé odvážné běžkyně reflexní prvky, které se hodí za šera, nebo při zhoršení světelných podmínek.

Výrobce doporučuje podprsenku nosit na sporty se střední intenzitou, jako je cyklistika, tanec nebo kardiostimulační cvičení. To je škoda. Rozhodně je vhodná i pro běhání a to jak vytrvalostní, tak kondiční.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články