Hlavní obsah

Zakroutil si krkem a vydělal velké peníze

Americký šedesátník se pustil na stará kolena do nových výzev. Jedna z nich byla uběhnout maraton celý pozpátku a při tom vydělat desetitisíce dolarů. Jak tohle mohlo dopadnout? Nechte se inspirovat! Nikdy nevíte, co budete vyvádět vy, až bude šedesát let vám. A co doopravdy pomůže na vaše bolesti krční páteře.

Foto: Profimedia.cz

Co je na krční páteř nejlepší? Běžet maraton pozadu, zjistil Američan. (ilustrační foto)

Článek

Tracy McCullen je rozhodně inspirativní chlapík a nadšený běžec. „Bylo to vzrušující v mnoha směrech," svěřil se Tracy novinářům. „Zaprvé tahle myšlenka přišla jako blesk z čistého nebe jen dva měsíce před startem závodu. Trénoval jsem běhání pozadu jen dva měsíce a za zhruba dva měsíce mi bude šedesát," osvětloval běžec svůj background.

S bláznivou myšlenkou se ruku v ruce dostavila i myšlenka střízlivá a věcná. Proč ze sebe dělat blázna nadarmo a zadarmo? Nadšenec se ihned rozhodl svůj smělý čin věnovat pomoci charitě a pro mládežnickou neziskovou organizaci už během příprav na Wrightsville Beach Marathon vydělal 25 000 dolarů. Počítá, že úspěšná realizace jeho soukromého projektu přinese ještě další částku minimálně stejně vysokou. To znamená, že celkově vydělá přes milion korun.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

My friend Tracy McCullen is at 17 miles of the Wrightsville beach marathon backwards! He is kicking ass! We are having a good time and he is getting it done. He starting to suffer but that’s what this is all about a little bit of suffering to help other people. The Wilmington community boys and girls club. 26.2 miles of backwards running for a good cause! #backwards4kids #runningbackwards #dosomethingdifferent #runforlife #marathonrunner #wrightsvillebeachmarathon2019 #wbmarathonmadness #runningwithfriends #englerunningman #runningsober #marathon #runningmotivation #runningday #marathoner #ultramarathon #loverunning #lovetorun #runrunrun #raceday #runnerscommunity #ultrarunner #instarunners #runtoinspire #boysandgirlsclub #roadrunner #wilmingtonnc #iamwithoutlimits @iamwithoutlimits @boysandgirlsclubsofncnc @wbmarathon @uncwilmington @wilmingtonlife @runfriends @world_running_lovers @runnerspace @runnersworldmag @_loverunning @roadrunilm @runnerselfie @runningterritory @marathonsports @opkix @waaultra @soberisexy #soberliving #cleanandsober @verdad_y_armonia

Příspěvek sdílený Charlie Engle (@charlieengle),Bře 9, 2019 v 7:18 PST

Stejný maraton muž už třikrát běžel normálně, tedy popředu. „Převrácený" maraton byl jeho patnáctým maratonem během posledních deseti let, přičemž McCullen před dovršením padesáti let vůbec neběhal. Že by další inspirace, co dělat v důchodu?

Na trase McCullena doprovázel jeho běžecký přítel, ultramaratonec a dobrodruh Charlie Engle, který o běhání napsal také knihu. Ten mu pomáhal překonávat překážky a, jak říká sám McCullen, bez něj by se nepochybně ocitl na zemi minimálně v půl tuctu případech. Inspiraci pro běh vzad čerpal běžec dokonce i ve východních filozofiích a v symbolu jin-jang.

„Dělal jsem si nějaké rešerše a zjistil, že běh i chůzi pozadu vědecké studie doporučují pro stimulaci mozku, který začíná vnímat své okolí zcela jiným, nezvyklým způsobem," přiblížil běžec své pohnutky. Zároveň vyvrátil i častou obavu, že jej bude od neustálého ohlížení bolet za krkem. Ve skutečnosti je to prý lepší než při běhu popředu. A máme tu další inspiraci pro boj s bolestmi krční páteře v pokročilém věku!

Reklama