Hlavní obsah

Bývalý šampion Joshua chystá comeback. Po kariérním pádu by měl vyzvat neporaženou hrozbu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva nezdary, nyní snaha o nastartování nové vítězné šňůry. Britský boxer Anthony Joshua se podle zpráv tamních serverů znovu představí mezi šestnácti provazy, kde by měl přivítat neporaženého Australana Demseye McKeana. K vzájemnému měření sil by s největší pravděpodobností mělo dojít v dubnu letošního roku, o místě konání se zatím vedou debaty.

Foto: Nick Potts/PA

Anthony Joshua (vlevo) v souboji s Oleksandrem Usykem.

Článek

Jeden z nejúspěšnějších britských boxerů Anthony Joshua neprožívá zrovna povedené období. V ringu naposledy dokázal zvítězit před více než dvěma lety, poté dvakrát narazil na ukrajinského velikána Oleksandra Usyka, který si tak řekl o šanci bojovat s neporaženým Tysonem Furym o všechny mistrovské tituly v těžké váze.

Joshua tak byl odhozen na vedlejší kolej, a pakliže se chce znovu přiblížit vrcholu, je nezbytně nutné, aby začal opět vyhrávat. Příležitost připsat si pětadvacáté vítězství profesionální kariéry podle všeho bude mít již v dubnu, kde by měl mezi šestnácti provazy přivítat Australana Demseye McKeana, jehož skóre 22-0 a 14 knokautů rozhodně budí respekt.

„Anthony Joshua by měl bojovat s Australanem Demseyem McKeanem," shodují se britské servery. „Návrat proběhne v dubnu," potvrdil i bojový expert Adam Catterall. „McKean doposud neprohrál, je na 10. místě organizace WBO a myslím, že na 11. místě organizace IBF," doplnil.

Novinář Gareth Davies je přesvědčen o Joshuově vítězství. „Pro Anthonyho by to měla být výhra během prvních dvou kol, potom na začátku léta by si to podruhé mohl rozdat s Whytem, kterého rovněž porazí. Mohli by vyprodat Wembley. Myslím si, že letošní rok bude skutečně velký," přemítá novinář Davies.

Australský boxer, který si mimo jiné připsal výhru i nad hvězdou UFC Taiem Tuivasou, vyzval k boji Joshuu poté, co se mu v loni v říjnu povedlo získat mezinárodní pás v těžké váze. „Myslím, že jsem udělal dost pro to, abych si zasloužil zápas s Joshuou. Jsem v nejlepší světové desítce, co ještě musím udělat?" tázal se Kean, který v posledních dnech jednání o souboji s Joshuou potvrdil.

K realizaci souboje je koneckonců svolný i promotér Eddie Hearn. „Pokud se Demseymu podaří porazit Patrika Korteho (Demsey zvítězil na KO - pozn. red), čeká jej velký zápas. Ať už to bude proti Dillianu Whyteovi, AJ nebo Dereku Chisorovi," řekl v říjnu uznávaný promotér. Jedinou trhlinou by údajně mohlo být místo konání, Australan si totiž přeje domácí prostředí na stadionu The Gabba v Brisbane.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články