Hlavní obsah

Atmosféra houstne! Nakopu ti zadek i v kleci, hrozí Fury nebezpečnému silákovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netradiční zápas, který se kvapem blíží. A pochopitelně je tomu potřeba udělat reklamu, o což se během poslední tiskové konference postarali boxerský šampion Tyson Fury a někdejší MMA hvězda Francis Ngannou, kteří se spolu utkají mezi šestnácti provazy již 28. října. Tentokráte nepůjde o tituly, ale o vizitku „nejděsivějšího muže na planetě“. Pořádné lákadlo také pro fanoušky, kteří uvidí měření sil dvou sportů.

Foto: Profimedia.cz

Staredown mezi boxerem Tysonem Furym (vlevo) a bojovníkem MMA Francisem Ngannouem.

Článek

Znovu se po čase podívali z očí do očí, znovu si měli co říct. Mezi giganty v bojových sportech Furym a Ngannouem bylo opět hodně veselo. Z úst totiž padaly sebevědomá slova a jasná vize o tom, kdo s tím druhým v ringu následující měsíc zamete. Britský rohovník dokonce označil zápas za frašku, neboť svého soupeře nepovažuje za legitimní hrozbu, která by mu měla uštědřit první kariérní porážku.

„Nezapomínejme, že jsem trénoval jen šest týdnů na Deontaye Wildera,“ připomněl pětatřicetiletý Fury na tiskové konferenci jeden ze svých nedávných triumfů. „Teď mám na Francise dvanáct týdnů, dvanáct! Musím být na něj připraven, protože je to víc než boxerský zápas. Víte, když prohraju s jedničkou či jiným šampionem, lidé si řeknou: Stane se, prohrál s šampionem. Ale když prohraju s klukem z MMA, už se nikdy nebudu moct ukázat na veřejnosti. Bude to výsměch a lidé mi to budou navždy předhazovat,“ uvědomuje si neporažený boxerský titán, šampion organizace WBC.

Dnes již legendární rohovník si však věří mnohem víc. „Myslím, že bych tě dokázal porazit i v kleci,“ křičel do mikrofonu a díval se směrem na vedle přihlížejícího Ngannoua. „Nakopal bych ti zadek i v kleci, žádný problém. Nejprve tě sejmu v boxerském ringu, pak půjdeme do klece,“ zopakoval. Reakce? Kamerunec se pousmál a stroze odvětil. „Na to ani nemysli, teď se soustřeď na box,“ zdůraznil bývalý šampion UFC v těžké váze.

Fury uznal soupeřovu schopnost knokautovat kohokoli. Zároveň ale rychle připomněl, že v ringu čelil nejlepším boxerům současnosti, kteří jej ani jednou nedokázali porazit a zdárně zvládl i trilogii s Američanem Deontayem Wilderem. „Jsem neprůstřelný. Tolik lidí se mě pokusilo vyřídit a porazit. Já jsem za 34 zápasů (33 výher a 1 remíza) natolik úspěšný, že jsem se dvakrát stal neporaženým šampionem,“ připomíná své úspěchy.

Nutno připomenout, že silák Ngannou se řadí mezi borce s nejtvrdší ránou, kteří kdy v UFC bojovali. Sám soupeři hrozí, že ačkoli je jejich duel vypsán na dvanáct kol, může je jedna z jeho bomb hodně rychle seslat obrovitého rivala k zemi. „Pokud tě to trefí? Dobrou noc. Světla zhasnuta,“ řekl Ngannou. „Ale nezáleží, zda to bude knokaut, nebo vítězství na body. Záleží tu pouze na výhře,“ připomíná důležitost zápasu.

O tituly tentokráte nepůjde, ani tak to Fury nechce podcenit. „Ať už to média chtějí brát jako vtip, tak se nenechte mýlit. Tyson Fury do toho půjde nejschopnější, nejsilnější a nejlepší, jakého jste kdy poznali. A pokud to tak nebude, chci, abyste se mi všichni smáli. To je to, co budu chtít, protože si to zasloužím. Jen idiot by netrénoval na někoho, jako je Francis. Ten člověk je stroj a já mu dám stoprocentní respekt. Trénuji každý den, víc už nezvládnu,“ srší odhodláním.

K netradičnímu souboji boxera proti zápasníkovi MMA dojde 28. října v Saúdské Arábii.

Reklama

Související témata: