Hlavní obsah

Fury si utahuje z Usykova triumfu. K bitvě by mělo dojít příští rok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli od nedávného boxerského zápasu ukrajinského šampiona Oleksandra Usyka uplynul skoro už týden, přesto je kontroverzní triumf, při kterém se nejčastěji řeší incident z pátého kola, kdy šel Ukrajinec po ráně do spodku k zemi, stále hodně ožehavým tématem. Zavtipkoval si například také neporažený Tyson Fury, který se s největší pravděpodobností stane nadcházejícím soupeřem pro šestatřicetiletého rodáka ze Simferopolu, v jejichž střetu by se sjednotily všechny světové tituly v těžké váze.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ukrajinský boxer Oleksandr Usyk si nedávno připsal kontroverzní porážku nad Britem Danielem Duboisem.

Článek

Mnozí by si řekli, že těžkotonážní šampion organizace WBC Tyson Fury musí mít v těchto dnech úplné jiné starosti, neboť se připravuje na říjnovou bitvu s bývalým MMA zápasníkem Francisem Ngannou. Britský boxer ale neupustil od svérázného humoru a na sociálních sítích si vystřelil z Ukrajince Usyka, u něhož se víc než samotné vítězství nad Danielem Duboisem, rozebírá úder z pátého kola, po kterém šel Usyk k zemi, avšak podle sudího nelegálním úderem.

Bezprostředně po duelu se doslova rozvířila diskuze všech možných názorů, většina diskutujících i odborníků přitom poukazovala na naprosto čistou ránou, která v případě opačného verdiktu rozhodčího mohla znamenat šokující Usykovu porážku a ztrátu hned čtyř světových titulů. Tento moment ještě v těchto dnech rezonuje sportovními médii. Baví se i Fury, který se nechal vyfotit s novými šortkami, které měl vytažené vysoko nad pupíkem, čímž parodoval právě ukrajinského šampiona, který se po samotném duelu snažil novinářům vysvětlit, kam vlastně úder inkasoval. Panovaly totiž značné pochybnosti…

Účty mezi oběma tábory mohou být brzo splaceny, neboť se už vesele diskutuje o tom, kdy se boxerská mega bitva mezi Usykem a Furym uskuteční. Nutno připomenout, že k realizaci boje nebylo daleko ani v letošním roce, strany se nakonec nedohodly na podmínkách a situace se pořádně zamotala. „Je v plánu tenhle zápas udělat začátkem příštího roku,“ potvrdil pro talkSPORT promotér Frank Warren, který neočekává, že by souboji něco zabránilo.

„Plán byl takový, že vítěz souboje Usyk vs. Dubois se utká s Tysonem začátkem nadcházejícího roku, dříve k tomuto zápasu nedojde,“ pokračoval Warren, který plánuje proti triumfu ukrajinského šampiona podat protest. „Duboisovu situaci nemůžeme jen tak hodit stranou. Nashromáždíme fotografické a video důkazy a předložíme je organizaci WBA. Předneseme jim, co bylo řečeno na schůzi o pravidlech, která určovala, které údery byly legální a které nelegální, a oni budou muset rozhodnout,“ tvrdí promotér.

A právě případná odveta mezi Usykem a Duboisem by mohla být jedinou překážkou před bitvou s Furym. Prvně jmenovaný je ovšem na měření s neporaženým titánem už teď připraven. „Zítra jsem připraven na Tysona Furyho. Další zápas, jsem připraven na Tysona Furyho. Když to chce on, tak to chci i já. Jsem připraven. Ale ať mě netrefuje pod pás,“ žertoval na pozápasové tiskové konferenci Usyk, který i ve svém 21. profesionálním duelu mezi šestnácti provazy nepoznal hořkost porážky.

Spekuluje se také o místu konání. V médiích se nejčastěji zmiňuje londýnské Wembley, na které má Fury více než dobré vzpomínky. Vyřadit nelze ani konání v Saúdské Arábii, jež bude znovu chtít finančně konkurovat ostatním destinacím.

Reklama