Hlavní obsah

Bitva o titul je za rohem. Nejlepší český boxer poletí do Anglie pro pás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepšího českého profesionálního boxera Vasila Ducára čeká již tuto sobotu zápas o titul IBF v křížové váze proti britskému borci Cheavonu Clarkovi. V duelu tedy půjde o hodně. „Soupeř je fakt tvrďák. Je hodně dynamický, tvrdý a silový, takže bude nebezpečný po všech stránkách,“ říká český reprezentant na adresu dvaatřicetiletého boxera, který je momentálně 38. na světě v křížové váze.

Foto: Jiří Šimeček

Nejlepší český boxer Vasil Ducár na archivním snímku.

Článek

Ducár se poslední necelé dva měsíce chystal opravdu svědomitě. „Času nebylo zase tolik, ale nakonec jsem stihl udělat všechno, co jsem si naplánoval. Po kondiční i technické stránce,“ popisuje momentálně 46. boxer světového žebříčku.

Podstoupil i zahraniční kemp. „Jezdil jsem do Brna za trenérem Karlem Kaiserem a stihl jsem i soustředění v Chorvatsku, kde byli boxeři z elitní stovky žebříčku, takže to mělo velkou kvalitu,“ pokračuje Ducár.

Znojemský rodák, kterého čeká letos první zahraniční duel, se zásluhou rodiny nachystal i po mentální stránce. „Ocenil jsem, že jsem mohl vzít do Chorvatska rodinu, což bylo příjemné, protože jsem nebyl v nějakém delším odloučení. Pro psychiku je to neocenitelné,“ ví otec dvou malých dcer.

A jak bude podle českého boxera vypadat zápas ve Wembley Areně, která sídlí hned vedle legendárního fotbalového stadionu Wembley? „Taktiku jsme nějakou nachystali, ale v boxu je důležité umět reagovat na vývoj zápasu, takže mám připravené i další scénáře. Uvidíme, jak to bude vypadat,“ vysvětluje třiatřicetiletý boxer. Českému reprezentantovi hraje do karet i fakt, že nemusí necelý týden před zápasem řešit váhu. „Už v pondělí jsem musel na videu poslat váhu s tím, že jsem nesměl mít více než o 3 procenta více, než je limit. Navážil jsem pod limit, takže je to v pořádku,“ prozrazuje Ducár.

Následovat bude odlet do Anglie. „Ve středu letím z Prahy do Londýna, ve čtvrtek máme nějaké mediální povinnosti na místě, v pátek oficiální vážení a v sobotu jdu na to,“ dodává český boxer, který s vrcholovým sportem zvládá i práci pro speciální policejní jednotky.

Reklama

Související témata: