Hlavní obsah

Boxerka Sedláčková ze zdravotních důvodů zrušila titulový zápas o pás WBC

Přední česká profesionální boxerka Lucie Sedláčková zrušila ze zdravotních důvodů plánovaný duel s Britkou Raven Chapmanovou o světový pás organizace WBC v pérové váhové kategorii do 57 kg. Osmadvacetiletá reprezentantka o tom informovala na svém instagramu. Utkání bylo naplánováno na 25. března do anglického Telfordu.

Foto: Michaela Feuereislová

Boxerka Lucie Sedláčková. Archivní foto

Článek

"Teď zažívám jeden z nejsmutnějších okamžiků mojí kariéry. Vždy jsem se snažila předvést nejlepší výkon, jaký jsem mohla, ale bohužel teď tuto možnost nemám," napsala Sedláčková na instagramu. "Naneštěstí mě postihla nemoc, a nebyla bych schopná předvést takový výkon, na který mám," dodala boxerka, jež se za zrušený duel zároveň omluvila i soupeřce. "Doufám, že dostanu šanci tento zápas někdy vynahradit."

O rok starší Chapmanová je držitelkou pásu, který získala loni v listopadu poté, co v Dubaji porazila Fatumu Yaziduovou z Tanzanie. Mezi profesionálkami vyhrála všech pět dosavadních zápasů. Sedláčková má na kontě 17 utkání, z toho 15 vyhrála a jen jednou odešla z ringu poražena. V minulosti již o tituly WBC dvakrát boxovala a vždy uspěla.

Po březnovém duelu se Sedláčková chystala bez ohledu na výsledek vrátit mezi amatérské boxerky a pokusit se kvalifikovat na olympijské hry v Paříži. Startovat chtěla už na Evropských hrách v Krakově na přelomu června a července.

Reklama

Související témata: