Hlavní obsah

Bude to létat ze všech stran! Ringem se prožene i téměř čtvrt tuny živé váhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen fanoušci thajského boxu a K-1 si přijdou na své. Na programu je totiž první galavečer nové organizace Professional Muaythai League, který se již 29. ledna uskuteční v Trenčíně. Své schopnosti v ringu předvedou například Melvin Mané, Michal Reissinger nebo Ivan Bartek. Pikantní záležitost slibuje i česko-slovenský souboj mezi Denisem Hnídkem a Lukášem Mandincem. Zlatým hřebem turnaje bude vystoupení nejlepší slovenské kickboxerky Moniky Chochlíkové. Nejen to nabídne jubilejní první akce organizace PML, která startuje v sobotu v 18:00.

Foto: PML

Aline Seiberthová (vlevo) a Monika Chochlíková při staredownu.

Článek
Fotogalerie

Ke svému dalšímu zápasu vyráží český těžkotonážník Michal Reissinger, který nezadržitelným tempem kráčí za dalším skalpem. Tentokráte se mu tváří v tvář postaví srbský bijec Strahinja Mitrić. Duel bude zajímavý už jen kvůli tomu, že do akce půjde více než čtvrt tuny živé váhy. „Vím, že to nebude jednoduché. Na to, jak je mladej, tak je zkušenej. I tak si myslím, že jsem zažil větší životní výzvy. Spousta lidí si ho ale cení, bude pro mě výzva ho seknout," nastínil Reissinger několik dní před zápasem.

Oči budou pochopitelně upřeny i na talentovanou Moniku Chochlíkovou, která společně se Švýcarkou Aline Seiberthovou obstará hlavní zápas večera. Slovenská zápasnice je před zápasem stavěna do role velké favoritky a nic jiného než vítězství se neočekává.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený PML (@pml_mt)

„Popravdě jsem její zápasy neviděla, to má na starosti můj trenér Tomáš Tadlánek. Víme o slabinách i o tom, co v zápasech nejraději dělá. Na to jsme se konkrétněji připravovali," prozradila Chochlíková, kterou v červenci čekají Světové hry, kde bude reprezentovat Slovensko v thajském boxu a K-1.

Obrovské emoce panují kolem duelu mezi Denisem Hnídkem a Lukášem Mandincem. Česko-slovenský střet již několik dní před soubojem okořenily slovní přestřelky z obou stran. „Beru to jako osobní záležitost. Normálně bych to nebral, box beru jako sport. Ale když rozjedeme osobní válku, tak ji má mít. Žádný boxerský zápas nesmažou jeho slova na mě. Máte se na co těšit," reagoval český talent Hnídek.

„Motivuje mě to víc makat. Díky tomu to zaujme i více lidí. To je možná to, co chtěl. Zviditelnit ten zápas a organizaci. Jeho kariéra pomalu končí, tak by tady ještě asi chtěl být na starý kolena známej. My dva jsme si ale nesedli, jsme jiná krevní skupina," pokračoval.

Jednoho čeká osobní válka, druhého čtvrttunová bitva. Kolegové z gymu v nové organizaciVideo: Sport.cz

Svůj další zápas v průběhu dvou týdnů má před sebou také Melvin Mané. Čtyřiadvacetiletý bojovník s africkými kořeny se v rámci semifinále Grand Prix do 95 kilogramů utká s maďarským fighterem Attilou Szerjánem. Druhou semifinálovou dvojici poté tvoří již zmiňovaný Ivan Bartek a Adam Audy. Finální startovka přitom doznala pár hodin před samotným vážením několika změn. Hned dva zápasy byly kvůli covidu-19 a zranění zrušeny.

Galavečer, který startuje v sobotu v 18:00, můžete sledovat i přes placený stream na webu www.oktagon.tv.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články