Hlavní obsah

Je to osobní! Na bojové scéně to pořádně jiskří. Vyhrocený spor vyřeší až pěsti

Již 29. ledna vypukne první galavečer organizace Professional Muaythai League, jehož součástí budou i hvězdy česko-slovenské scény. Divákům se například představí těžkotonážník Michal Reissinger, který pokračuje v nezastavitelném tempu a na své konto si bude chtít připsat další zářez. V souboji těžkých vah bude navíc v akci více než čtvrt tuny živé váhy. Pikantní záležitost slibuje také česko-slovenský souboj mezi Denisem Hnídkem a Lukášem Mandincem, kde již několik dní před zápasem panuje nevraživost.

Jednoho čeká osobní válka, druhého čtvrttunová bitva. Kolegové z gymu v nové organizaciVideo: Sport.cz

 
Článek

Obrovské zkušenosti. Nezastavitelné tempo. Tak by se dalo popsat počínání českého těžkotonážníka Michala Reissingera, který svůj další zápas upřednostnil před odpočinkem. Soupeřem mu bude Srb Strahinja Mitrić. „Vím, že to nebude jednoduché. Na to, jak je mladej, tak je zkušenej. I tak si myslím, že jsem zažil větší životní výzvy. Spousta lidí si ho ale cení, bude pro mě výzva ho seknout," nastínil Reissinger.

Souboj těžkých vah pochopitelně přiláká oko nejednoho fanouška. A jinak tomu nebude ani tentokrát. Do akce totiž půjde více než čtvrt tuny živé váhy. „Co jsem slyšel, tak malinko zhubnul. Myslím, že má kolem 120, já mám naopak 112-115. Čtvrt tuny váhy to bude," prozradil zkušený Reissinger.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený PML (@pml_mt)

Obrovské emoce panují kolem duelu mezi Denisem Hnídkem a Lukášem Mandincem. Česko-slovenský střet již několik dní před soubojem okořenily slovní přestřelky z obou stran. „Beru to jako osobní záležitost. Normálně bych to nebral, box beru jako sport. Ale když rozjedeme osobní válku, tak ji má mít. Žádný boxerský zápas nesmažou jeho slova na mě. Máte se na co těšit," reagoval český talent Hnídek.

„Motivuje mě to víc makat. Díky tomu to zaujme i více lidí. To je možná to, co chtěl. Zviditelnit ten zápas a organizaci. Jeho kariéra pomalu končí, tak by tady ještě asi chtěl být na starý kolena známej. My dva jsme si ale nesedli, jsme jiná krevní skupina," pokračoval.

Turnaj se navíc ponese v duchu několika změn. Příkladem může být bodování sudích po každém kole. „Je to spíš zajímavé pro fanoušky. My to ani nestačíme sledovat. Několikrát jsem to zažil. Malinko to zápasníka může nakopnout, nemyslím si ale, že by to bylo tolik zásadní," konstatoval Reissinger. „Ono to vždycky správně nahecuje. Proč ne, nebráním se tomu," vyjádřil se pro změnu Hnídek.

Reklama