Hlavní obsah

Český válečník chce pokořit Rusa. Peníze neřeší, prý jsou ale slušný

jab, likSport.cz

Ruská klec je za dveřmi. Ve čtvrtek v jednu ráno odletí směr východ a v sobotu se porve v Čeljabinsku. Zápasník MMA David Kozma vyráží bojovat pod organizaci RCC, soupeřem mu bude Alexej Shurkevič. Bitva, kde Čech bude chtít udolat domácího borce na jeho půdě. Boj o další výhru, o lukrativní kontrakt. „Počítám, že to nebude jednoduchý. Když hodím soupeře na zem, rozhodčí mě budou stavět. Budou mě chtít dávat do postoje, soupeř je domácí a postojář, budu se s tím muset vypořádat,“ rozpovídal se šampion stáje OKTAGON MMA.

David Kozma míří do Ruska. Bude boj!Video: Sport.cz

 
Článek

Už jednou se v Rusku představil, ale šlo o K1 a Kozma byl na počátku své kariéry. Od té doby se zlepšil, má zkušenosti a také úspěchy. „Piluju staré techniky, lokty, takedowny, zkoušíme fintičky, ale styl neměníme," je natěšený český bojovník před odletem.

Kozma má v šestadvaceti letech za sebou 25 výher a 10 porážek. Poslední jeho dva soupeři ve váze do 77 kilo byli Slováci, teď má Rusa. „Ti jsou tvrdí a dobří. Je jich hodně, jsou zarputilí a jdou do všeho naplno," ví moc dobře Kozma. Jeho slova potvrzuje také Marek Lončák, trenér PriMMAt Gymu.

Foto: Oktagon MMA

Samuel Krištofič v problémech, David Kozma získal pás šampiona welterové váhy organizace OKTAGON MMA.

„Tohle je asi největší výzva, před kterou se postaví. Ruští bojovníci jsou vyhlášení, ti nedávají zápasy zadarmo. Pro Rusa je tohle vstupenka do velkého světa. David bude muset být hodně aktivní na zemi. Soupeř má kolem sebe velmi dobrý tým. Má velmi dobrý postoj, musíme být opatrní na chyby na začátku kol. Usilujeme o kontrakt s RCC, ten je na spadnutí, pak je tu obhajoba na Oktagonu, protože česká obec je pro nás důležitá. Máme ještě vyhlídky u KSW, s Amerikou jsme zatím při zemi. Východ a Polsko je pro nás teď ideální."

Neskutečný gym RCC

Kozma už pod stájí RCC v Rusku před časem trénoval, tam poznal zázemí obrovského gymu. A nestačil se divit. Jedním slovem luxus. „To je jiná úroveň. Pět pater, milion trenérů, bazén, sauna. Tohle jsem nikde neviděl, asi nejlepší na světě, možná tohle má UFC Performace," hledá přirovnání zápasník, který i přes své úspěchy stále chodí do práce.

Když se ho zeptáte, o kolik jeho výplata v Rusku proti Česku vyletí, odpovědí překvapí. „Ani nevím, kolik mám v RCC dostat, prý to je dobře placený. Už v organizaci OKTAGON MMA jsem byl dobře zaplacený, jsem spokojený," usmívá se bojovník s netypickou přezdívkou Růžový panter, který má i po stovkách tréninků v těle a v hlavě jasný plán. Ten mu přináší výhry a kosí soupeře. Nyní si drží šest vítězství v řadě.

"Budu ho házet, to mi jde nejlíp, na tom nebudu asi nic měnit. Budu muset házet, házet a házet, ale nepracuju jen na zemi, jedeme samozřejmě i postoj." Bude tato taktika vítězná?

Reklama

Související témata: