Hlavní obsah

Hudební hvězdy řádily v ringu! Slovenská bitva nabídla krev i předčasný konec

Česko-slovenská scéna zažila další večer bojových sportů. Boxerská organizace Fight Night Challenge nabídla druhé vydání, ve kterém do ringu naskočily další populární hudební celebrity. Nechyběli ani ostřílení MMA zápasníci. Hlavní zápas galavečera ovládl slovenský raper Majk Spirit, který suverénně přejel kolegu z oboru Separa. Završení trilogie pro změnu patřilo slovenskému MMA velikánovi Attilu Véghovi.

Foto: FNC

Separ (vlevo) v souboji s Majkem Spiritem

Článek

Hlavní zápas turnaje neobstarali profesionální boxeři, nýbrž populární hudebníci slovenské rapové scény. Od souboje mezi Majkem Spiritem a Separem se neočekávala žádná atraktivní štípaná, jenomže samotný průběh překvapil snad všechny. Outsider zápasu Majk Spirit prokázal náramnou připravenost a zkušenějšího soupeře se nezalekl.

Netrvalo dlouho a po pár vteřinách se na obličeji Separa objevila krev. Spirit v dominantním stylu boje nepolevoval, ba naopak jeho direkty byly hodné profesionálního boxera. Favorizovaný Separ na nažhaveného soupeře nestačil, jeho obličej neustále schytával celou řadu přesných úderů a KO doslova viselo ve vzduchu. Atraktivní zápas, u kterého se nevyplatilo nedávat pozor, přesto skončil předčasně. Po druhém kole totiž zdravotníci nepustili zpět do zápasu Separa, který odešel jako poražený.

Nejočekávanější duel sliboval střet slovenského MMA zápasníka Attily Végh s Američanem Emmanuelem Newtonem. Jednalo o dokončení trilogie. Zatímco v prvním případě zvítězil Végh (2012), podruhé to lépe vyšlo soupeři (2014). Z klece se ale přešlo do ringu, kde si lépe počínal slovenský velikán. Ten maximální pečlivostí oťukával soupeřovu hlavu. Fungovala mu i rychlost a tvrdost úderů. Newton se postupem času zvedl a rovněž hrozil. Zejména v závěru zápasu to létalo ze všech stran, přesto ani jeden z boxerů k zemi nepadl. Čtyři kola vítěze nenabídla, završení trilogie však na body ovládl Végh.

Foto: FNC

Attila Végh v boxerském souboji s Emmanuelem Newtonem.

S váhově těžším soupeřem se musel popasovat Samuel „Pirát" Krištofič, který během 14 dnů nastoupil do druhého boxerského duelu. V zápase proti Mateji Királymu bylo jasné, že na tom bude pohybově lépe, právě nižší tělesná hmotnost mu umožnila lépe pracovat na krátkou i velkou vzdálenost. Soupeř tak spíše spoléhal na nějakou šťastnou ránu, která když už prošla, tak postrádala razanci. Ani tento duel nakonec neskončil před limitem, na body ho ale jednoznačně zvládl MMA zápasník Krištofič, který si pozápasové oslavy náležitě užil.

Velký váhový rozdíl nabídl i souboj mezi Alexandrem Cvernou a Petrem Karešem. Cverminátor, jak se Cvernovi přezdívá, své kilogramy využíval k tvrdým overhandovým, které nejednou pořádně se soupeřem zamávaly. Kareš se pokoušel hrozit podobným způsobem, jenomže silová převaha byla na straně soupeře. Zápas náročný na kondici, jenž nabídl celou řadu klinčů, dospěl až k bodování sudích, které se neslo v jednomyslném duchu pro Cvernu.

Odveta z Oktagonu Underground byla v plánu mezi Vlastem Čepem a Patrikem Jevickým. Také v tomto případě uspěl prvně jmenovaný, který ukázal, že je v postoji jako doma. V úvodu prvního kola navíc soupeře odvážným nátlakem dostal do úzkých, z čehož se vyklubalo první počítání. A i když Jevický vydržel celé první kolo, do druhého již nenastoupil.

Na dno svých sil si sáhli další hudebníci, Rytmus a Moloch. Konec přitom mohl být hned v prvních vteřinách. Moloch se však přes první počítání dokázal přehoupnout ukázkovým způsobem a po zbytek zápasu s průběhem hodně zamíchal. Rytmus měl otěže zápasu pod kontrolou a ještě jednou poslal soupeře k zemi. Slovenský raper sice na výhru před limitem nedosáhl, útěchou je úspěch na body.

Reklama