Hlavní obsah

Jeden z největších českých talentů. V civilu neuhodnete, čemu se věnuje. Pozor na něj!

Praha

Pokud dostanete pět pokusů si tipnout, jakému sportu se věnuje tento kluk, patrně se netrefíte. Možná vyloučíte, že i sportuje. Jedenadvacetiletý Jakub Tichota v civilu mate. Stačí se převléct a chvíli ho pozorovat na tréninku MMA. Pak vám vše docvakne. Jeden z největších českých talentů rozjíždí svoji profesionální kariéru. Příští sobotu půjde do své třetí bitvy na akci Oktagon 22. Předchozí dvě vyhrál. Navíc je studentem vysoké školy.

To, že je Jakub Tichota zápasník, řadu lidí překvapuje. V MMA ale míří hodně vysoko!Video: Sport.cz

 
Článek

Pokud budeme počítat i amatérské souboje, blíží se Tichota k padesáti zápasům. Má za sebou 48 soubojů, 39krát vyhrál. „Většina porážek z amatérů je ze světových turnajů, kde jsem zápasil se světovou špičkou. Dvě porážky mám i s Čechy, ale to bylo na začátku mé kariéry," vzpomíná bojovník, který má velké cíle a je úspěšný i přes zdravotní handicap. Nosí brýle, případně čočky. Operace jeho stav nevyřeší.

„Občas čočka vypadne, jsem na to ale připravený, umím pracovat i s jedním okem. Mám astigmatismus, špatné zakřivení rohovky, takže vidím špatně na dálku i na blízko, ale mám to odmala, umím s tím pracovat. Zvládnout zápas není problém," netrápí se Tichota, kterého čeká v dalším duelu Francouz Kalifa Seydi, ten má skóre 2:2 na zápasy.

Říjen 2020. Vítěz a král je jenom jeden, a to jsem já. Jakub Tichota a jeho nekompromisní výhraVideo: Sport.cz

„Jsme připraveni, na zápas se moc těším, vyhlížím další vítězství. Doufám, že bude stejný konec, chci to mít celé v režii. Neřekl bych, že tohle bude můj nejtěžší soupeř, ale z mediálního tlaku to je asi největší výzva. Teď bych měl být na hlavní kartě, což přináší také větší sledovanost, věřím, že jsem se předtím už otrkal," věří bojovník Reinders gymu, který také studuje vysokou školu. Nyní dodělává bakalářkou práci. A zaměřil se na reklamu v MMA.

„Člověk si musí vše pořádně plánovat, je to o práci s časem, naštěstí mi ve škole vychází vstříc. Teď máme navíc distanční výuku. Dopisuji bakalářskou práci, po večerech se nenudím. Zaměřil jsem se na reklamu v MMA, chci si rozšířit obzory, chci marketingově lépe pochopit tento sport," vysvětluje Tichota životní propojení.

Sport, škola i práce se mu prolínají. I v tomto kontextu vyhlíží do budoucna. Žádné přeskakování do jiných vod. Drží se tam, kde má zkušenosti, výkonnost a šance na úspěch.

„Příští rok chci dodělat vysokou školu, dále bych chtěl titul v Oktagonu, poté se dostat do UFC a tam získat titul. Ideální by bylo udržet neporazitelnost, chtěl bych být nejlepší na světě. Nemám malé cíle, ale také pro ně dělám," říká zápasník, který se po tréninku převlékne, vezme brýle a opět není pro okolí zápasníkem MMA.

„Nepůsobím jako velký korbič. Pořád jsem stejný kluk," usmívá se Tichota, kterému v gymu říkají, že vypadá jako ajťák. V kleci mu to ale nikdo neřekne...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články