Hlavní obsah

Krpálek i Klammert vypadli na judistickém Masters v Budapešti v prvním kole

Pro judistu Lukáše Krpálka skončil turnaj Masters v Budapešti už v prvním kole. Dvojnásobný olympijský vítěz prohrál v kategorii do 100 kg svůj úvodní duel s Muzaffarbekem Turobojevem z Uzbekistánu. V prvním kole vypadl také David Klammert v devadesátce.

Foto: Tibor Illyes, ČTK/AP

Guilherme Schmidt (vlevo) Matthias Casse na World Judo Masters v Budapešti.

Článek

Dvaatřicetiletý Krpálek podlehl o devět let mladšímu světovému šampionovi z roku 2022 před limitem na techniku harai goši. Stříbrný medailista z květnového MS v Dauhá nevyužil možnost získat velkou porci bodů do olympijského žebříčku. Masters pro nejlepších 32 judistů v každé kategorii je po světovém šampionátu nejlépe bodovaným turnajem.

"Mrzí mě to. Budu to kousat velmi těžko, na druhou stranu mě bude motivovat, abych do toho vletěl na plné obrátky a maximálně se připravil na další turnaje a tam to bylo lepší," řekl Krpálek Radiožurnálu.

Turobojev ho překvapil a souboj ukončil již ve druhé minutě. "Věděli jsme, co bude dělat, ale že to bude takhle brutální, tím mě zaskočil. Šel jsem levou rukou po jeho límci a on okamžitě skočil do jeho úchopu a snažil se z toho nastupovat. Já od první zteče vůbec nevěděl, co mám dělat. Cítil jsem se, jako bych byl poprvé na judu. Nevěděl jsem, jak to vyřešit," přiznal dvojnásobný mistr světa.

Po shazování na váhu do sta kilogramů se na něm promítla i únava. "Pak mívám první zápasy trochu pomalejší a na takové soupeře pomalejší starty nemůžou být. To musí člověk do toho vletět od první vteřiny, to bohužel nebylo. Musíme se vrátit zpátky do práce," konstatoval.

Od shazování váhy si chce nyní dát pauzu. "Tohle mi nesedlo, je to poprvé, co jsem se takhle natrápil," řekl. Pro pařížskou olympiádu má motivaci zkusit se kvalifikovat v obou kategoriích. "Důležité bude, abych byl kvalifikovaný minimálně v jedné váze. Pak si můžu dávat další cíle," dodal Krpálek.

Ve váze do 90 kg vypadl Klammert s mistrem světa z roku 2017 Nemanjou Majdovem ze Srbska.

V sobotu se v Budapešti blýskla pátým místem v kategorii do 63 kilogramů Renata Zachová, jež by mohla jako první česká judistka po dvaceti letech postoupit na OH.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články