Hlavní obsah

Mašina se vrací. Jak cítím krev, chci soupeře zabít, říká s nadsázkou

Praha

Půl roku nemohl chodit, měl dráty v noze a přetrhané šlachy. Teď už český talent MMA funguje a je připraven se vrátit. Tělo je v pořádku a zdá se, že už i hlava ví, co chce. Leo Brichta našel chuť a snaží se držet disciplínu. Jeho další zápas je na programu 24. května na Heroes Gate. „Vím, že mi přivezou slušného soupeře, bude to zajímavá podívaná. Nechci si vybírat, nemá cenu si dělat jméno na nějakých joudech,“ rozpovídal se v reportáži pro Sport.cz.

Leo Brichta se vrací. Vydrží?Video: Sport.cz

 
Článek

Podle všeho se Brichta v dalších měsících představí také pod organizací OKTAGON MMA. Tady plánují nyní jeho budoucnost.

„Doufám, že bude Štvanice v létě, rád bych stihl v červnu i Bratislavu. Jsem takový sprinter. Když zápasím, chci furt, baví mě to. Štvanice je venku, sice jsem alergik, ale uvidíme," je natěšený jedenadvacetiletý zápasník.

Pokud v minulosti ve své hlavě naladil zápasovou strunu, byl tvrdý, agresivní a nebezpečný. Pokud se mu nechtělo, nikdo s ním nehnul. Přesto dokázal po týdnech lelkování přijít a v gymu ostatní frajery posekat. Prostě talent.

„Svitla naděje, že dospěl a mohl by se MMA více věnovat. Nerad to říkám, ale je to skutečně jeden z největších talentů, který jsem zažil. U něj to je jenom o disciplíně, jinak jeho boj a hlava jsou geniální. Oktagon přišel v pravý čas a sedmdesátka mu sedí, myslím, že by tam mohl letos udělat zajímavý výsledek," je přesvědčený trenér PriMMAt Gymu Marek Lončák.

Leo Brichta v tréninku před zraněním. Lítá mu to pěkně.

Brichta se doposud soustředil na kariérní růst v IT, teď přehodil výhybku a vidí tři písmena MMA. „Vracím se a mám chuť zase trénovat. Moc se těším, teď se to na sto procent změní. MMA se rozjelo, jsou v něm peníze, jde se tím uživit, pokud se člověk dostane na seriózní úroveň, což já se dostanu," má sebevědomí.

To měl vždycky. A v zápasech je jeho nasazení poznat. A Brichta se jím netají. „Rád jdu do přestřelky, rád cítím krev. Rád bojuju, kvůli tomu to dělám. Baví mě vyhrávat, jsem rád středem pozornosti, když mi celá arena tleská. Tohle je pro zápasníka nejvíc."

Sparťan a slávista se porvali na tréninku, vzpomínka na rok 2017.Video: Sport.cz

V gymu trénuje společně také s Davidem Kozmou, šampionem organizace OKTAGON MMA, ten se nyní probojoval do ruské stáje RCC. „Je z něj skoro celebrita. Já chci taky," usmívá se Brichta, který se vrací po zranění, přesto už kouká dál.

„Můj cíl je Bellator, protože do UFC chce každý. Chci vyhrávat, je mi jedno kdy a kde. Chci už něco dělat na sto procent a myslím, že tohle je ono. Trenéři mi radí, abych víc trénoval a měl klidnější hlavu, protože jsem trochu blázen, co se zápasů týče. Občas mi hrábne. Jak cítím, že teče krev, tak chci soupeře zabít. Samozřejmě s nadsázkou," dodává zápasník, který se vrátí na scénu už za pár týdnů. Vydrží, nebo opět uspí svůj talent?

Reklama

Související témata: