Hlavní obsah

Boháči Zuckerberg s Muskem v kleci? Největší boj v historii, zamlouvá se nápad prezidentovi UFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rýsuje se jeden z nejpřekvapivějších střetů všech dob? V jedné kleci by si to totiž proti sobě mohli rozdat zakladatel sociální sítě Facebook Mark Zuckerberg a ředitel Tesly či vlastník Twitteru Elon Musk. Dva z největších boháčů na světě se v těchto dnech špičkují na sociálních sítích, kde s MMA duelem dokonce souhlasili. Zájem zrealizovat střet neunikl ani prezidentovi slavné UFC Danu Whiteovi, který je štěstím bez sebe. „Oba to myslí naprosto vážně,“ tvrdí šéf nejprestižnější bojové organizace. Má se tedy svět na co těšit, nebo se jedná o plané řeči?

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Šéf Tesly a Twitteru Elon Musk vyzval Marka Zuckerberga na zápas v kleci.

Článek

S výzvou na zápas v kleci přišel jednapadesátiletý Musk, který na Twitteru napsal příspěvek: „Jsem připravený na zápas v kleci se Zuckerbergem." Druhý jmenovaný, jenž nedávno zveřejnil video, kde trénuje po boku grapplingové senzace Mikeyho Musumeciho, tuto výzvu přijal skrze Instagram. Tedy další platformu sociálních médií, kterou společně s Facebookem vlastní společnost Meta.

„Pošli mi adresu," napsal takřka čtyřicetiletý Američan, kterému se rychlostí blesku dostavila odpověď. „Vegas oktagon," odpověděl Musk, který v dalším příspěvku pobavil uživatele sociálních sítích tvrzením, že umí skvělý chvat, kterému říká „mrož", kde jen leží na soupeři a nic nedělá.

A zatímco Musk tvrdí, že skoro nikdy necvičil a kromě toho, že své děti ve svém volném čase zvedá a hází do vzduchu a zase zpět, naopak 39letý Zuckerberg se už nějakou dobu věnuje smíšeným bojovým uměním, přičemž nedávno vyhrál i turnaj v brazilském jiu-jitsu. Je tedy otázkou, zda se nejedná o plané řeči...

Uznávaný novinář Nick Peet v pořadu World at One BBC si ale myslí, že existuje slušná šance tento duel zrealizovat. A to především díky Elonu Muskovi a jeho osobnosti s excentrickou povahou. Při otázce, kdo zápas vyhraje, má ale okamžitě jasno. „Zuckerberg! Je o dvanáct let mladší a mnohem menší (171 cm, Musk má 185 cm). Musk navíc v životě netrénoval. Zuckerberg sice BJJ trénuje teprve 18 měsíců, ale nebude pro něj těžké vzít soupeře na záda, omotat mu ruce kolem krku a udusit ho," předpovídá Peet.

Situaci kolem dvou boháčů pochopitelně monitoruje i šéf slavné organizace UFC Dana White, kterému se tato myšlenka více než zamlouvá. „Byl by to největší boj v historii světa. Větší než cokoli, co se kdy odehrálo. Zlomilo by to všechny rekordy ve vysílání. Tito lidé by získali stovky milionů dolarů na charitu," tvrdí White, který se pídil také po tom, zda to oba „kohouti" myslí s nabídkou vážně.

„Smrtelně vážně," odpověděl slavný prezident. „Oba řekli: Jo, uděláme to. "Oba to chtějí udělat," pokračuje slavný prezident, který jedním dechem dodává. „Nemusíte být fanouškem bojů v kleci, aby vás tento duel zajímal. Chtěl by to každý vidět," ujišťuje se třiapadesátiletý rodák z Manchesteru.

Je ale otázkou, zda to především Musk, který příští měsíc oslaví již 52. narozeniny, myslí vážně. V jednom z dalších příspěvků totiž například píše, že bude proti Zuckerbergovi bojovat jednou rukou. „Vyhrotilo se to, oba se tváří, že to myslí vážně, ale nemyslím si, že se to stane," říká pro Sport.cz spoluzakladatel česko-slovenské organizace Oktagon MMA Pavol Neruda.

„Zuckerberg trénuje dlouhodobě, bude to pro něj dost jednodušší rozhodnutí. U Muska jsme naopak slyšeli různé bláznivé nápady, ale všechny dotáhl do konce. Pokud se to stane, tak to pro MMA bude super zpráva. Ukážou, kam se náš sport dostal a že patří mezi ty největší sporty jako fotbal, hokej a podobně. Jsem nadšený, že zrovna oni dva to vynesli do veřejného prostoru," pokračuje s nadšením.

Slovenská tvář největší domácí organizace přidává i jeden vtípek. „Když spolu komunikovali a dohodli se, že to bude ve Vegas v oktagonu, tak jsem napsal našim klukům, kteří spravují Twitter, aby z našeho účtu Oktagon MMA napsali, že jsme připraveni (smích).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články