Hlavní obsah

Bučení na Vémolu? Bez respektu. Jako fighter si to nezaslouží, tvrdí jeho bývalý rival

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když profesionální MMA kariéru zabalil už před několika lety, přesto domácí bojovou scénu i nadále pečlivě monitoruje. Bývalý zápasník Petr „Píno“ Ondruš si pochopitelně nenechal ujít ani nedávný duel svého někdejšího rivala Karlose Vémoly na pražské Štvanici, kde se nejen, že zrodila Terminátorova vydřena výhra, ale také došlo k hlasitému pískání či bučení z ochozů zaplněného tenisového areálu. „Karlos si tohle nezaslouží, jako fighter určitě ne. Fanoušci nemají absolutně žádný respekt,“ trápí Ondruše, jenž se s Vémolou utkal v roce 2017, kdy prohrál v prvním kole na škrcení.

Pískot fanoušků si Karlos nezaslouží, říká jeho bývalý rival Petr Ondruš. Langera porazí a upřímně mu to přeju!Video: Sport.cz

 
Článek

Vémolova výhra nad Argentincem Alsinou nepřinesla tradičně dominantní výkon, nýbrž pořádně urputnou práci, při které se Terminátor natrápil „až" k bodovému vítězství. I když bylo jednoznačné, po zápase chyby neskrýval ani sám osmatřicetiletý fighter. „Zápas jsem sledoval a je to to, co říkám celou dobu. Karlos je výborný produkt. Je výbornej před i po zápase. Samotné duely ale jsou pořád stejné, až teď si toho lidi začínají všímat," tvrdí legendární Ondruš, který kariéru MMA bojovníka zabalil před pěti lety.

„Trochu to podcenil. Jak soupeře hodil, tak si nebyl tak sebejistý, jako vždycky. Alsina ho dokonce jednou přetočil," všiml si v současné době promotér organizace I Am Fighter. „Karlose se to možná snažil ukončit až moc rychle. Nebo že by Alsina byl až tak dobrej? Těžko říct. Myslím si, že to podcenil v tom, že Alsinovi nechal moc prostoru hrát jeho hru," rozebírá průběh boje Ondruš.

Dnes to nebyl on, hodnotí výkon Karlose Vémoly jeho příští soupeř Pavol LangerVideo: Sport.cz

Diváci na nepříliš atraktivní souboj reagovali po svém. Řada z nich začala bučet a pískat, dokonce i během závěrečného vyhlašování. „Tohle si Karlos nezaslouží, jako fighter určitě ne. To jsou ale fanoušci. Já to znám taky, na mě rovněž bučeli, když jsem šel s Kinclem. Je to dnešní doba, fanoušci nemají absolutně žádný respekt. Ať je Karlos jakýkoliv, tak udělal pro české MMA obrovskou práci," připomíná Vémolovy úspěchy.

Terminátora již začátkem října čeká titulová obhajoba pásu šampiona polotěžké váhy organizace Oktagon MMA. Bude to ale podobný výkon na slovenského hromotluka Pavola Langera stačit? „Myslím si, že to stačit nebude. Neříkám, že ten výkon bude úplně stejnej, ale trochu si myslím, že mu ten zápas ani nesedl. Můj tip je, že Langera porazí a upřímně mu to i přeju. Musí si ale trochu víc sáhnout na dno," říká bývalý kickboxerský šampion.

Karlos Vémola urval výhru. Fanoušci asi čekali víc, chyby tam byly, tohle na Langera stačit nebude, uvědomuje siVideo: Sport.cz, Oktagon TV

Pakliže to skutečně půjde podle plánů, měl by být říjnový duel pro Vémolu předposlední v kariéře. Jak totiž sám před zápasem na Štvanici avizoval, už ho čekají jen tři duely (včetně Alsiny), přičemž tím posledním by měla být odveta Zápasu století s Attilou Véghem, ke které ale s největší pravděpodobností dojde až v příštím roce.

„Furt si nedokážu představit, co by jiného dělal. Karlos je Karlos, je tu jen jeden. Nevím, co by sakra dělal jiného. Jestli nebude zápasit do 50, tak mě ten Karlos snad ani nebude bavit," říká s nadsázkou Ondruš. „Doufám, že i když skončí, tak to lidi budou sledovat dál. Samozřejmě mu to nepřeju, ale každého to jednou dožene," vypráví se svých zkušeností.

Reklama