Hlavní obsah

Čas na odplatu! Šampion čelí další výzvě, ve hře je opravdu hodně

Jedna z nejočekávanějších bitev letošního roku je tady. Bojovat se bude opravdu o hodně, ve hře je totiž pás šampiona střední váhy organizace UFC. Navíc se jedná o odvetu mezi současným králem Israelem Adesanyou a vyzyvatelem Robertem Whittakerem. Prvně jmenovaného tedy čeká další obhajoba, bude znovu úspěšná? Hlavní karta UFC 271 startuje v neděli 13. února v 4:00 SEČ.

Foto: Esther Lin

Israel Adesanya (vlevo) a Robert Whittaker se poprvé proti sobě postavili v roce 2019.

Článek

Nejlepší střední váha všech dob? Tak mnozí charakterizují Israela Adesanyu, který bude útočit na čtvrtou úspěšnou obhajobu. Nigerijec přitom v rámci střední divize ještě neprohrál, jediná jeho kariérní porážka přišla v polotěžké váze, kam se Adesanya poměrně naivně uchýlil a v titulové bitvě nestačil na Jana Blachowicze.

Nyní se v odvetném souboji tváří v tvář postaví Robertu Whittakerovi. První souboj se uskutečnil před třemi lety, tehdy se z vítězství radoval právě Adesanya, kterému se povedlo soupeře knokautovat ve druhém kole. Stejný průběh zápasu by chtěl šampion minimálně napodobit.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený UFC (@ufc)

„Mám nejlepší formu, jakou jsem kdy měl. Rozhodně si to teď nechci nijak pokazit. Chci lidem dokázat, že ten první souboj nebyla náhoda. Robert porážku z prvního zápasu přijal, díky tomu ho beru víc vážně. Každý den se budím s chutí ho zničit ještě horším způsobem," prozradil Adesanya v rozhovoru před zápasem.

Australan Whittaker ovšem od porážky s Adesanyou pořádně zabral a připsal si tři výhry v řadě. Na jeho pěsti narazili například Darren Till, Jared Cannonier či Kelvin Gastelum. Právě souboj s posledně jmenovaným byl extrémně důležitý, vítěz si totiž zajistil vstupenku do titulové bitvy. Whittaker je tak připraven na odplatu, povede se mu ale porazit „pana neporazitelného"?

„Myslím si, že můj plán a dovednosti budou stačit na to, abych ho porazil. Mám v to absolutní důvěru. Pro mě to ale není žádná pomsta. Je to něco jako další den v kanceláři. Mám stejnou mentalitu, cítím se úplně stejně jako poslední tři zápasy. Jdu tam, abych dokončil svou práci," vyjádřil se jednatřicetiletý rodák z australského Sydney.

UFC 271 pochopitelně nabízí i další ostře sledované zápasy. Do akce půjdou například těžkotonážníci Derrick Lewis a Tai Tuivasa. Vítěz tohoto zápasu by si rázem mohl říct o titulovou šanci. Pikantní záležitost slibuje také souboj trojky střední váhy Jareda Cannoniera a čtyřky Dereka Brunsona.

Hlavní karta, která čítá pět zápasů, startuje v neděli 13. února v 4:00 SEČ a sledovat ji můžete na stanici Premier Sport.

Reklama

Související témata: