Hlavní obsah

Česko má dalšího zástupce v UFC! Dvacetiletá bojovnice se dočkala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen se stává skutečností. Česká republika se dočkala dalšího zástupce v nejprestižnější bojové organizaci UFC. Z vysněného kontraktu se raduje teprve dvacetiletá Tereza Bledá, která sice před necelým měsícem marně bojovala o smlouvu v prestižní show Dana White's Contender Series, s odstupem času se přesto dočkala radostné zprávy v podobě vstupenky mezi elitu. „Máme datum, víme i soupeřku a bude to brzo. Myslím si, že načasování je pro nás dobré," uvedl pro Sport.cz trenér André Reinders.

Foto: UFC

Tereza Bledá se raduje z vítězství na body nad Nayarou Maiou.

Článek

Jiří Procházka, David Dvořák, Lucie Pudilová a teď nově také Tereza Bledá, která se tak připojí k současnému trojlístku českých zástupců v nejprestižnější bojové organizaci světa UFC. Dvacetiletá bojovnice sice začátkem září marně bojovala v prestižní show Dana White's Contender Series, kde, ačkoliv vyhrála, na smlouvu nedosáhla.

Bledá ale dlouho smutnit nemusela, štěstí se na ni usmálo po několika týdnech a s nejslavnější bojovou asociací podepsala smlouvu na čtyři zápasy. „Nejsem překvapen, protože za mě to byla otázka času. Už po Contenderu, kde Tereza naprosto dominantně vyhrála, ale nedostala smlouvu, tak jsem jí vysvětloval, že je v televizní show, podmínky jsou jiné a smlouva přijde. Byla maximálně jeden zápas od smlouvy, možná ani to ne," konstatoval trenér Reinders pro Sport.cz.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tereza Bledá (@bleda_tereza)

Ve hře byla i varianta, že by Bledá obhajovala titul šampionky muší váhy organizace Oktagon MMA. „Byla motivovaná a chtěla zápasit i bez ohledu na UFC. Domlouvali jsme se s Oktagonem na obhajobě titulu, každopádně pro Terezu je v aktuální situaci extrémně těžké sehnat soupeřku. Nic nebylo domluveno, přišel do toho ale návrh na smlouvu v UFC," pokračoval úspěšný kouč.

Dvacetiletá bojovnice by se mezi elitou měla představit již brzy. „Máme datum, víme i soupeřku a bude to brzo. Bez váhání jsme to přijali. Myslím si, že načasování je pro nás dobré," má radost Reinders.

Ženský nováček v UFC po přípravné stránce rozhodně nezahálí, naopak v těchto dnech piluje formu v zahraničí. „Tereza byla týden na přípravném kempu ve Francii, kde trénovala s Manon Fiorotovou, což je sedmička muší váhy UFC, která se chystá na jedničku váhy Katlyn Chookagianová. Otestovala si svoje schopnosti a teď má o to větší motivaci do tréninků, aby předvedla maximální výkon při debutu v UFC," dodal jednačtyřicetiletý trenér.

Bledá se tak stala po Lucii Pudilové historicky druhou Češkou v UFC, zároveň se jedná o šestého českého zástupce mezi elitou. V nejslavnější organizaci se jako první představil Karlos Vémola, následoval Viktor Pešta, Lucie Pudilová, David Dvořák a šampion polotěžké váhy Jiří Procházka.

Reklama

Související témata: