Hlavní obsah

Český bijec chce odčinit tvrdý knokaut! Soupeř zápasil i s šampionem UFC

Český MMA zápasník Viktor Pešta zná jméno soupeře pro druhý souboj v organizaci PFL. Rodák z Příbrami se 17. června utká s Australanem Robem Wilkinsonem, který před čtyřmi lety dokonce zápasil s šampionem UFC Israelem Adesanyou. Pešta musí za každou cenu zvítězit, ani to mu ale nemusí zaručit postup do další fáze sezony.

Foto: PFL

Viktor Pešta si vyzkouší první duel v organizaci PFL.

Článek

Jednatřicetiletý Pešta absolvoval svůj první duel v zámořské organizaci před necelým měsícem, na souboj se zkušeným ruským bijcem Omarim Achmedovem by ale jistě rád zapomněl. Příbramský rodák byl knokautován již po necelé minutě a půl boje, čímž si výrazně zkomplikoval vysněný postup do vyřazovací části letošní sezony organizace PFL. Právě na jejím konci visí titul šampiona a pohádková odměna ve výši jednoho milionu dolarů.

Bývalý šampion polotěžké váhy organizace OKTAGON MMA tak nyní vyráží do druhého boje. 17. června se proti němu v kleci postaví Australan Rob Wilkinson, který z šestnácti zápasů prohrál pouze dvakrát. Obě porážky přitom zapsal v prestižní UFC, kde nejprve nestačil na Siyara Bahadurzadu, načež podlehl i šampionovi Israelu Adesanyovi. V PFL má zatím za sebou jeden vítězný zápas, na TKO ve druhém kole dokázal zdolat Brazilce Bruce Soutu. Peštu tak ani tentokráte nečeká nic jednoduchého.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Professional Fighters League (@pflmma)

Český bijec bude muset za každou cenu zvítězit v prvním kole, avšak ani to mu nemusí stačit k postupu do play-off. Právě výhra v první pětiminutovce by Peštovi vynesla hned šest bodů do tabulky, čímž by vyrovnal hned několik soupeřů. Šest bodů například v minulém souboji proti Peštovi získal i Achmedov.

Pešta vyrazí do boje 17. června a jeho duel proti Australanovi Wilkinsonovi je v plánu jako druhý v pořadí.

Reklama

Související témata: