Hlavní obsah

Český bijec v UFC: Chci diktovat zápas a udělat největší show. Přejede soupeře jako lokomotiva?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzhůru za čtvrtým vítězstvím. Český MMA zápasník David Dvořák již 26. března znovu okusí zápasovou atmosféru, tentokráte se na turnaji UFC v Columbusu utká s nebezpečným Brazilcem Matheusem Nicolauem. Pro hrobníka, jak se Dvořákovi přezdívá, se bude jednat o nejtěžší zkoušku kariéry. Podaří se českému bijci natáhnout sérii výher na sedmnáct zápasů v řadě?

Pokud dodržím strategii, tak ho přejedu jako lokomotiva, věří si David Dvořák

 
Článek

Těžký oříšek. Osmička muší váhy Brazilec Matheus Nicolau rozhodně nepředstavuje snadný úkol. Toho si je pochopitelně vědom také český zápasník. „Má celkem šikovné ruce, může zahrozit na zemi. Je tu spousta věcí, jde ale o to, abych byl stále soustředěný, všechny věci si pohlídal a neudělal žádnou zbytečnou chybu. Pokud dodržím strategii, tak ho přejedu jako lokomotiva," věří si Dvořák.

Hrobník, jak se Dvořákovi přezdívá, má v UFC za sebou tři duely, přičemž ve dvou případech se rozhodovalo až po limitu. I proto mnozí předpokládají, že by tomu jinak nemělo být ani nyní. „Nechci spoléhat na rozhodčí. Jeho poslední dva zápasy byly hodně těsné, což nechci. Chci ukázat, že já chci vítězství. Chci diktovat zápas a udělat největší show. Je mi jedno, jestli to bude na body, nebo před limitem," pokračoval rodák z Hradce Králové.

V hlavě mi běží scénáře toho, jak to bude vypadat, líčí David Dvořák

Deset let, tak dlouho je Dvořák neporažen. Tlak na sobě ovšem nepociťuje. „Vůbec mě to nezajímá. Beru každý zápas samostatně a ten chci vyhrát. I samotný titul beru jen jako dílčí skóre na téhle cestě. Jde mi o to být co nejlepší a na tom pracuju. To, jestli na mě vrhá nějaký tlak, tak to si vůbec nepřipouštím," vysvětlil český bijec.

Pakliže by se Dvořákovi povedlo i při svém čtvrtém vystoupení v UFC uspět, rázem by útočil na nejlepší pětku muší váhy. „Šoupne mě to blízko k TOP 5, třeba šestka, sedmička, osmička. Každý další zápas už může být TOP 5. Tam, když se titulový vyzyvatel nebo šampion zraní, tak je tu teoretická šance na titul. Může to dopadnout i letos," dodal Dvořák.

Reklama

Související témata: