Hlavní obsah

Český reprezentant míří za obhajobou titulu. A potom mezi profesionály, hlásí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzhůru za obhajobou titulu. Českého reprezentanta s dagestánskými kořeny v amatérském MMA Tagira Machmudova čeká již příští týden mistrovství světa v Albánii, kde bude bojovat o druhou zlatou medaili v řadě. „Chci obhájit a přesunout se na profesionální scénu,“ hlásí dvacetiletý talent, který se do České republiky přestěhoval v 7 letech.

Foto: Archiv Tagira Machmudova

Dagestánec žijí v České republice Tagir Machmudov patří mezi největší MMA talenty.

Článek

Talentovaný Machmudov se na amatérský světový šampionát pod hlavičkou IMMAF připravoval i po boku elitních českých profesionálních MMA bijců Patrika Kincla, Lea Brichty či Daniela Škvora. „Příprava byla fakt tvrdá, ale já trénuju vždy tvrdě. Nezáleží na tom, jestli jde o MS nebo běžný zápas, vždy je potřeba trénovat nejtvrději, aby byl člověk připravený,“ vysvětluje dvacetiletý bojovník.

Amatérský světový šampionát je specifický v tom, že bojovníci musí držet váhu po celou dobu turnaje, na kterém je čeká vždy jeden zápas denně. „Letos bude větší konkurence, protože v mé kategorii bude více lidí. Jsem připravený a hladový po obhajobě,“ pokračuje Machmudov. „Věřím si vždy. V MMA nejde, aby neměl člověk sebevědomí, protože bez toho nejde nastupovat do klece,“ připomíná.

A o co všechno bude český reprezentant v Tiraně bojovat? „Případná obhajoba mi může pomoci při přestupu mezi profesionály. Třeba budu mít více možností a lepší vyjednávací pozici. Každopádně bych chtěl začít v organizaci u nás,“ vysvětluje český reprezentant, který se přitom mezi profesionály měl už jednou ukázat. Pod taktovkou organizace Fusion se měl ukázat 8. září, ze zápasu nakonec sešlo i kvůli přípravám na listopadový šampionát.

„Profesionální MMA sleduje daleko více lidí, kterým bych rád ukázal, že i mezi amatéry rostou fakt ostří bojovníci a taky se těším, až se mezi profesionály porovnám se špičkou,“ pokračuje devatenáctiletý objev, jenž budí postrach už nyní.

Ještě před vstupem do světa profesionálů ale Machmudova čekají těžké zápasy mezi těmi nejlepšími amatéry z celého světa. Do Tirany letí v sobotu s tím, že zápasit začne od pondělí. Obhajoba zlata visí na vlásku.

Reklama

Související témata: