Hlavní obsah

Děsivý rozpad talentu. Slovák si kazí jméno, týden po otřesu mozku jde do boje

Dříve jeden z největších talentů domácí bojové scény, v souvislosti s ním se dokonce mluvilo i o angažmá ve věhlasné organizaci UFC. A byť kolem slovenského bijce Gábora Borárose v minulosti kroužila i policie v souvislosti s možným domluveným scénářem duelu, přesto jeho kariéra pomalu a jistě vyhasíná. O víkendu si připsal zdrcující porážku pod organizací RFA, po níž dokonce zamířil do nemocnice. Do dalšího boje ale zasáhne už za dva dny.

Foto: RFA

Gábor Boráros (vpravo) v souboji s Fredericem Komuenhou

Článek

Před několika lety patřil mezi smetánku nejoblíbenějších bojovníků, byl dokonce označován za první hvězdu organizace Oktagon. Dříve velký dříč Gábor Boráros ale v posledních letech píše hodně smutnou kapitolu. Další debakl vyfasoval během turnaje v Nových Zámcích, kde si na něm „pošmákl“ méně zkušenější Frederico Komuenha. Což o to, porážka do sportu patří, v podání bratislavského rodáka to ale znovu vypadalo odfláknutě.

Konec klání přišel ve druhém kole, po němž byl Boráros dokonce odnesen na nosítkách a následně odvezen sanitkou do nemocnice. „Utrpěl jsem otřes mozku, ale už jsem v pohodě. I proto jsem vypadal tak zle, protože jsem nebyl připraven na zápas. Taková je pravda, nezlobte se. V budoucnu to bude jinak,“ sliboval na sociálních sítích.

Foto: RFA

Gábor Boráros (vlevo) si před několika dny připsal další porážku.

Jenomže bude ještě nějaká budoucnost? Má ještě co předvést? Otazníků je skutečně hodně. „Je mi líto, že se nepřipravil, protože mi říkal něco jiného. Měli jsme dohodu, která nebyla dodržena. Určitě se setkáme a zjistím, jaké jsou jeho další plány. Nevím, jestli použil výživové doplňky, které mu nesedly, protože doktoři byli překvapeni z toho, že měl skoro až příznaky infarktu. Musíme to celé zanalyzovat a uvidíme, jak se k tomu postaví a jaká bude jeho další cesta,“ říká pro Sport.cz Boris Marhanský, spoluzakladatel organizace RFA, pod níž k zápasu došlo.

Boráros přitom ještě před šesti lety bojoval v Oktagonu o titul, následně zapsal několik nezdarů a špatné životní období vyvrcholilo v roce 2023, kdy byl vyšetřován ohledně sázkového skandálu spojeného s jeho osobou. Potetovaný ranař tehdy porazil izraelského rivala Medvedovského ve druhém kole. Právě na finiš ve druhé pětiminutovce byly u největších tuzemských sázkových kanceláří zaznamenány sázky v nezvykle vysokém objemu. Co si budeme povídat, samotný zápas nevypadal zrovna věrohodně.

A tak se možné podvodné chování Slováka maďarského původu začalo vyšetřovat, případem se dokonce začala zabývat i policie. V hojném počtu začali bojovníkovo chování odsuzovat i další zápasníci, tajemstvím není ani zápasová stopka od organizace Oktagon MMA právě během vyšetřovacího procesu. Vše ale patrně skončilo beztrestně, což Borárosovi umožnilo dále zápasit.

A jelikož Oktagon už s ním nechtěl mít nic společného, přešel jeden z nejlepších slovenských bijců ke konkurenční RFA, která si slibovala atraktivní zápasy i větší popularitu. Zatím ale narazila do stromu. Borárosovo jméno sice mediálně táhne, v kleci už ale tolik ne. „Říkal jsem, že je to pro něj druhá šance a má možnost se ukázat,“ povídal Marhanský ještě před víkendovým duelem.

Hodí se připomenout, že Boráros na tom není finančně nejlépe, na což si stěžoval už před několika měsíci. I proto nedávno kývl na výzvu v ruské organizaci ACA, kde dopadl při své březnové premiéře ještě hůř. Konec po necelých třech minutách s tím, že místnímu oblíbenci Gafurovovi nedal jediný pořádný úder. A byť mnozí před tímto zápasem volali po tom, že to je pro slovenského bijce „sebevražda“, přesto Boráros neposlechl.

Spíše to vypadá, že bývalý talent je své jméno ochoten obětovat na úkor financí. Dobrý výkon diváci už dlouhou dobu neviděli, místo toho kroutí hlavou nad trápením někdejšího populárního bojovníka, který je více než v kleci aktivnější na sociálních sítích. Šancí dostal už několik, ani jednu ale nevzal vážně. Zatím.

A ještě jedna zajímavost. Boráros se již v sobotu 25. května znovu postaví pod světla reflektorů, tentokrát v maďarské organizaci Kiliti Boxing, kde dle pravidel boxu narazí na známého bojovníka MMA Mátého Kertésze. Vskutku zajímavý krok krátce poté, co drtivě prohrál a byl odnášen na nosítkách. Podle svých slov dokonce utrpěl otřes mozku…

Související témata:
Otřes mozku
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.