Hlavní obsah

Velkolepý návrat pana výjimečného. Přichází můj čas, prohlašuje McGregor

Něco málo přes měsíc dělí od jedné z nejsledovanějších akcí posledních let v podání slavné bojové značky UFC. 29. června se totiž světlo světa po necelých třech letech znovu obrátí na legendárního bojovníka Conora McGregora, jehož návrat je v posledních měsících pořádně žhavým tématem. A nenechte se zmýlit, Ir rozhodně nechce ojedinělé vystoupení v kleci, naopak chystá pořádný kolotoč zápasů. „Letos chci udělat alespoň tři!“ říká sebevědomě.

Foto: Profimedia.cz

Legendární Conor McGregor se v červnu dočká návratu do klece.

Článek

Bývalý šampion dvou divizí nejpopulárnější bojové značky je zpět v zápasovém módu a touží dohnat ztracený čas. Vždyť v době jeho zápasu to bude bez deseti dnů přesně tříletá absence, která se datuje od července 2021, kdy si slavný bijec zlomil nohu v souboji s Američanem Dustinem Poirierem. Svět tehdy odvracel pohled, jiní pro legendárního bojovníka v nejhorších scénářích předvídali konec kariéry.

McGregor se ale nevzdal. Vrací se, aby ukázal, že na to stále má. Jeho jméno bude 29. června v lasvegaské T-Mobile aréně tím nejlukrativnějším zbožím, daleko za něj se zařadí americký soupeř Michael Chandler. „Jsem zpět a jsem na roztrhání. Cítím se opravdu skvěle. Upgradoval jsem software, aniž bych poškodil hardware,“ vypůjčil si staré pořekadlo trenéra Johna Kavanagha. „Trénink probíhal neskutečně. Jsem nadšený, až se konečně vrátím.“

35letý rodák z Dublinu bude rovněž hledat ztracenou chuť vítězství. To poslední totiž přišlo v lednu 2020, kdy za pouhých čtyřicet vteřin boje zdolal Donalda Cerrona. Následně hned dvakrát nestačil na výše zmíněného Poiriera, v obou případech padl ještě před limitem. A pokud vše půjde podle plánů, má McGregor směrem k budoucnosti v UFC skutečně velké plány.

„Letos chystám udělat tři zápasy: červen, září a prosinec,“ prozradil pro server The MacLife. „Už mám domluveného Chandlera na červen, což beru jako samozřejmost. Dále je tu září, kdy je v Mexiku Den nezávislosti. Možná bych to chtělo někoho s mexickým původem, třeba Natea Diaze, což by bylo perfektní. Neznám detaily, ale rozhodně by to bylo krásné,“ zasnil se potetovaný svéráz.

McGregor se koneckonců nikdy nebál velkých výzev. V minulosti narazil na neporaženého Chabíba Nurmagomedova či legendárního Joseho Alda, hned dvakrát si to rozdal i s Natem Diazem. Některé výzvy sice skončily jen na sociálních sítích, marketingové účely to přesto splnilo. „Jsem pro kohokoli, je mi to úplně jedno. Jsem zpět, a to je vše. Teď přichází můj čas. Cítím a věřím, že to tak bude. Je tu spousta výzev, stojí se na mě fronta. Jsem z toho nadšený. Hezky je seřaďte a já je srazím k zemi,“ motivuje se.

Irský sportovec před vytouženým comebackem znovu přitopil pod kotlem. Verbální direkt adresoval hned několika elitním bojovníkům v UFC. „K čertu s ním! Připomíná mi malého retarda Artema Lobova,“ pustil se slovně do neporaženého šampiona pérové váhy Španěla Ilii Topurii. „Může mít pás, ale ten v mých očích nemá žádnou hodnotu, když ho drží on. Nevidím na něm nic zajímavého.“

Připustil, že se mu zamlouvá i titul pro největšího drsňáka organizace (BMF), který nedávno získal Američan Max Holloway, jenž vteřinu před koncem zápasu nekompromisně knokautoval krajana Justina Gaethjeho. „Titul pro největšího tvrďáka je můj, ale dali ho Diazovi. Kdo z něj toho tvrďáka udělal? A teď ho má Max,“ kroutí hlavou McGregor, který se po návratu představí ve veltrové váze.

A když byla řeč o marketingu, je vidět, že McGregor i přes svou absenci v kleci stále táhne. UFC měsíc a půl před galavečerem UFC 303, kde bude hrát prim právě Ir, oznámila rekordní příjmy jen na vstupenkách. Poprvé ve své bohaté historii překonala hranici 20 milionů dolarů, čímž na druhé místo odsunula turnaj UFC 205 z roku 2016. Můžete hádat, který bojovník tehdy táhnul. Ano, byl to opěvovaný McGregor.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.