Hlavní obsah

Dočká se Procházka titulu? Glover je v nejlepší formě, vyhrát může kdokoli, nastínil vyzyvatel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba tři měsíce zbývají do titulového zápasu v polotěžké váze UFC mezi Jiřím Procházkou a Gloverem Teixeirou. V médiích se pochopitelně objevují různé názory na průběh titulového souboje od všech možných odborníků a pozadu nezůstal ani Procházkův neustálý vyzyvatel Aleksandar Rakić. Rakušan to z pohledu českého bijce zas tak jasně nevidí, naopak zápasu dává vyrovnané šance.

Foto: UFC

Jiří Procházka se dočkal titulového zápasu.

Článek

Dělal vše pro to, aby si vynutil zápas s českým bijcem Jiřím Procházkou. Jenomže to se mu nepovedlo. Řeč je o rakouskému zápasníku Aleksandaru Rakićovi, který se tak musel „spokojit" s duelem proti Janu Blachowiczovi. Bývalý šampion ovšem ohlásil v přípravě zranění a ze vzájemného souboje alespoň prozatím sešlo.

A právě z tohoto důvodu se spekuluje, že by Rakić s Blachowcizem mohli plnit roli náhradníků v titulové bitvě polotěžké váhy. Tím by se zároveň vyjasnila i otázka náhradního termínu. Prvně jmenovaný proto v této souvislosti nabídl svůj pohled na souboj generací mezi Procházkou a Teixeirou.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Aleksandar „Rocket“ Rakic (@rakic_ufc)

„Je těžko říct, jak to dopadne. Vidím to hodně vyrovnaně, nedokážu říct jméno vítěze. Je to opravdu 50 na 50. Přijde, mi, že si Teixeira až ve svých dvaačtyřiceti letech sáhl na vrchol formy. V poslední době se mu v každém zápase dařilo a nedělal chyby. I když se vám ho povede dobře trefit, on se vždy postaví. Pak je schopen vás stáhnout na zem, kde vás ukončí," popsal Rakić silné stránky brazilského šampiona.

„Jirka je určitě nebezpečný bojovník. Umí vyvíjet na soupeře tlak. Jeho způsob boje nabízí hodně nevšedních věcí. I tak pochybuju, že dožene tak kvalitní práci na zemi, jakou má Glover. Procházka bude mít výhodu v postoji a bude pro něj důležité dobře trefovat. Jestli se mu něco povede natrefovat, může to s Gloverem zamávat," dodal Rakušan pro Freak MMA.

V nejbližších týdnech by se mělo vyjasnit, zda souboj Rakiće s Blachowiczem dostane jiný termín. Jak už bylo řečeno, v úvahu připadá i to, že by se oba zmiňovaní stali náhradníky v titulové bitvě.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.