Hlavní obsah

Rychlá změna! Procházkův soupeř přišel o výhodu domácího prostředí

Sotva pár dnů poté, co byl oznámen titulový zápas v polotěžké váze UFC mezi Gloverem Teixeirou a Jiřím Procházkou, přichází první změna. S tou přispěchal brazilský server ge.globo.com, podle kterého se duel nakonec neuskuteční v brazilském Riu, nýbrž ve Spojených státech amerických. Tuto informací potvrdil pro Sport.cz také trenér českého zápasníka Martin Karaivanov. O přesné lokaci turnaje, který se uskuteční 7. května, se zatím jedná.

Foto: UFC

Glovera Teixeiru čeká první obhajoba krále polotěžké váhy UFC. Soupeřem bude český bijec Jiří Procházka.

Článek

Mělo se jednat o výhodu zkušeného brazilského veterána, který měl při své první obhajobě krále polotěžké váhy zápasit v domácím prostředí. Dějištěm se mělo stát brazilské Rio de Janeiro, avšak podle posledních informací tomu tak nebude. Akce se totiž přesune do Spojených států amerických, o čemž jako první informoval brazilský portál ge.globo.com. Tuto informaci však potvrdil také Procházkův trenér Martin Karaivanov.

„Tu zprávu jsme dostali v úterý v noci. Přišla nám zpráva od UFC, že se to v Brazílii ruší a bude to přeloženo do Ameriky. Ve smlouvě sice máme, že to bude v Brazílii, ale oni si vyhradili právo, že to místo mohou změnit. Rio tedy nebude. Konkrétní místo zatím nevíme, všechno se řeší," prozradil Karaivanov.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený gloverteixeira (@gloverteixeira)

„Nám to nevadí. Je to odstranění jedné drobné nepříjemnosti. V podstatě to ale bude zápas jako každý jiný. V Americe ale určitě máme větší fanouškovskou základnu než v Brazílii. Síly diváků by mohly být vyrovnané a nemuselo by to být pro nás až tak kruté. Bereme to jako drobné plus, rozhodující je ten zápas," dodal pro Sport.cz.

Není tomu přitom dávno, co Teixeira v jednom rozhovoru neskrýval nadšení z toho, že titul bude moct obhajovat právě v domácím prostředí. „Jsem z toho velmi nadšený. Říkal jsem si, že by to bylo dobré datum, abych se vrátil a obhájil pás právě tam. Slyšel jsem o tom, že UFC chystá turnaj v Brazílii a byl jsem si jistý tím, že ten zápas dostanu. A stalo se," řekl před pár dny Teixeira.

„Vrátím se do města, kde jsem mnoho let před UFC trénoval. V Brazílii mě milují, mám u nich obrovskou podporu. Podporují všechny brazilské MMA bojovníky. Jsou z toho nadšení. Navíc to bude po dvou letech další turnaj, co bude v Brazílii. Bude to šílené. Vrátit se do Ria jako šampion je fakt skvělé," netajil nadšení Teixeira v rozhovoru pro BT Sport.

Na vlně, že nevím, jestli zápas bude, se mi žije nejlíp, přiznává zápasník Jiří ProcházkaVideo: Sport.cz

A co je vlastně důvodem přesunu turnaje do Spojených států amerických? Vedení UFC zřejmě chce předejít případným omezením a problémům souvisejících s šířením koronaviru. Brazílie se tak po dvouleté odmlce dalšího turnaje nedočká. Teixeirova výhoda je teď fuč. Bouřlivé prostředí se rázem promění v neutrální, což by mohlo zvýšit Procházkovy šance. Teixeira se tak bude muset popasovat s touto nepříjemnou změnou.

Reklama

Související témata: