Hlavní obsah

Drama a výbuch vzteku. Vzduchem létala sprostá slova, málem došlo i na bitku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádné grády měla tisková konference největší tuzemské bojové organizace Oktagon MMA. Během ní došlo i na hádky šampionů, kde paradoxně trochu opodál zůstala tradiční dvojice rivalů Karlos Vémola a Patrik Kincl. Ke slovu se totiž dostali dva úplně jiní bijci, kteří dokonce na sebe několikrát vystartovali a promotéři měli co dělat, aby je udrželi zkrátka. Losene Keita i Mate Sanikidze zkrátka byli v ráži a jejich střet v kleci o pás pérové váhy, jenž proběhne 29. dubna v Bratislavě, je už teď plný očekávání.

Pořádně to vřelo! Keitu a Sanikidzeho museli od sebe několikrát odtrhávat. Opravdu se nemají rádiVideo: Sport.cz

 
Článek

Uplynuvší tisková konference s názvem Oktagon TIME před sobotním turnajem Oktagon 40 v Ostravě znovu přinesla spousta vzruchu. Mimo účastníky velkolepého projektu s názvem Tipsport Gamechanger se před mikrofony posadila i šestice šampionů různých divizí, kde chybět pochopitelně nemohli Karlos Vémola, Patrik Kincl, Gustavo Lopez, Jonas Magard, Mate Sanikidze a Losene Keita.

A právě dva posledně zmínění kohouti si měli co říct. Drsným slovům na tiskové konferenci ale předcházely rýpavé poznámky ještě před oznámením jejich vzájemné bitvy. Keita se například zápasu tak dlouho dožadoval, až na sociální sítě nahrál video, kde svého soka v zábavném duchu hledal v koši.

Za svůj první zápas dostal 3000 Kč, teď je David Kozma favoritem v milionové pyramiděVideo: Sport.cz

„To, že tě někdo hledá v koši nebo do něj háže, je podle toho, co nám řekli jeho manažeři, v Gruzii ta nejhorší urážka," přiznal promotér organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný. Pro druhou stranu nic příjemného, a kalich zloby u gruzínského šampiona pérové váhy naplno přetekl právě u mikrofonu. „Hodně to vřelo, ale čekali jsme to," doplnil spoluzakladatel.

Nezůstalo jen u toho. Neporažený Belgičan Keita hned v počátku neudržel nervy na uzdě a rychlým krokem se vydal ke svému rivalovi, jenž seděl na opačné straně. „Porazím tě, porazím tě! Máš problém? Tak pojď, pojď sem!" zvolal Belgičan. Ještě před rozmíškou je ale dokázali zastavit pohotoví promotéři, ti však přesto nezabránili kopancům z jedné či druhé strany.

Ani posléze situace moc neutichla. Především Keita pálil jedno větné spojení za druhým, svého budoucího soupeře pořádně zásoboval sprostými slovy a několikrát mu dal najevo, že jeho angličtina nestojí za řeč. Sanikidze naopak reagoval zdviženým prostředníčkem. Nevraživá debata se tak poměrně jasně vyvíjela ve prospěch prvně jmenovaného a všechny napjaté fanoušky určitě zajímalo, co proběhne při staredownu.

Výjimečně se shodnou. Karlos Vémola i Patrik Kincl favorizují v Tipsport Gamechanger Davida KozmuVideo: Sport.cz

Napjaté chvilky znovu eskalovaly. Tlačenici tělo na tělo tentokráte okořenil Gruzínec, který levou rukou sáhl po soupeřově formálním oděvu a znovu do akce museli přítomní lidé včetně promotérů. Keita se následně možná trochu ironicky dožadoval podání rukou, které však svůj účel nesplnilo.

Organizace tak dělala všechno proto, aby se oba kohouti neměli možnost potkat již v zákulisí. „Udělali jsme to tak, aby se nepotkali. Myslím, že když by se potkali teď v hospodě, tak si maximálně něco ukážou. Jsou to proficí. Vědí, že dostanou zaplaceno, když se porvou v kleci a ne v hospodě," vysvětluje Novotný.

Reklama

Související témata: