Hlavní obsah

Bývalý fotbalista Fenin vyhlíží soupeře do klece! Ideál? Třeba rival z Dortmundu nebo Schalke

Vídat jste ho mohli na fotbalovém pažitu, teď ale každý den tráví v tělocvičně, kde se z něj stává bojovník MMA. Necelá roční proměna Martina Fenina má vyvrcholit v červnu příštího roku, kdy se pětatřicetiletý rodák z Chebu postaví do klece. Tentokráte nebude střílet góly, nýbrž rozdávat rány. Proti komu se v kulatém bojišti postaví? „Zatím ještě nemáme potvrzeného soupeře, hledají bývalého bundesligového fotbalistu,“ prozradil Fenin, jehož boj je směřován před německé publikum, kde kdysi hájil barvy bundesligového Eintrachtu Frankfurt.

Hledá se soupeř pro Martina Fenina. Mezi fotbalisty. Ideálně z Schalke nebo DortmunduVideo: Sport.cz

 
Článek

Dřina je v plném proudu. Fenin má za sebou první měsíc náročného trénování v pražském gymu Gorilla MMA, kde ho na cestě novou životní etapou připravuje trenér Josef Král. Ten bude svého svěřence koučovat i zpoza klece před avizovaným soubojem. „Rok přípravy není dostačující, víc času ale nemáme. Zas na druhou stranu dnes chodí do klece lidi po měsíci přípravy a vypadá to, jak to vypadá," vysvětluje uznávaný kouč Král.

Feninova proměna by měla vyvrcholit v červnu příštího roku, hostitelem turnaje organizace Oktagon MMA bude německý Frankfurt, který bývalý reprezentant velmi dobře zná z tříletého působení v bundesligovém Eintrachtu. „V Čechách a Německu jsem vnímán jako den a noc. V Německu furt mám slušnou fanouškovskou základnu, byl jsem tam zvyklý na velké návštěvy," připomíná Fenin.

Martin Fenin a jeho příprava na MMA zápas. Z těžších tréninků jsem se málem pozvracel.Video: Sport.cz

Soupeř zatím nebyl oznámen, vše ale spěje ke střetu bývalých fotbalistů. „Hledají bývalého bundesligového fotbalistu, zatím to ale ještě neprozradím," tají informaci někdejší útočník. „Kdyby se jim povedl zajímavej soupeř, napadá mě třeba Dortmund nebo Schalke, kteří jsou s Frankfurtem na nože, tak by to bylo pro lidi zajímavé. Přišlo by jich hodně a byla by to i pro ně výzva," doplnil.

Příliš jasno zatím není ani o zápasové váze. „Váha se bude dělat podle soupeře, bavili jsme se o 82-84 kg," přibližuje Fenin, který najel na poctivou životosprávu. „Myslím si, že bychom se klidně na nějakých 80 kg mohli dostat. Teď má tuším kolem 93 kg, určitě něco půjde dolů jenom tím, že trénujeme. Už teď má 2 kg dole," prozradil trenér Král.

„Nevím, jestli to bude catchweight (domluvená váha), nebo váhy, které jsou dané. Kdyby to byly normální váhy, tak bych to viděl na 84ku, ale raději bych byl, kdyby to bylo ještě níž," uvedl jednu z variant bývalý šampion ve veltrové váze a první český zápasník v M-1 Global.

A co po červnu? Bude to znamenat Feninův konec v kůži bojovníka? „To zjistím podle toho, jak mi to půjde. Asi rozhodne zápas, jestli vyhraju a jak se budu cítit," přiznává motivovaný Fenin. „Hlavně si chci před zápasem říct, že jsem do toho dal vše a lepší to být nemohlo. A teď? Děj se vůle boží," dodal bývalý hráč Teplic nebo pražské Slavie.

Reklama

Související témata: