Hlavní obsah

Oktagon chystá rekordní turnaj. 55 tisíc fanoušků na fotbalovém stadionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Je tu další převratný krok. Největší tuzemská bojová organizace Oktagon MMA v letošním roce uspořádá rovnou dva turnaje na fotbalových stadionech. Po červnovém galavečeru v pražském Edenu, přijde již 12. října na řadu velkolepá akce Oktagon 62 na zeleném pažitu v německém Frankfurtu, kde své domácí zápasy hraje fotbalový Eintracht. Do ochozů se podle dostupných informací vměstná až 55 tisíc fanoušků.

Foto: Oktagon MMA

Bojová organizace Oktagon MMA chystá další turnaj pod otevřeným nebem. Archivní foto

Článek

Zpráva o možném druhém letošním turnaji na fotbalovém stadionu probleskla sociálními sítěmi již zkraje roku, kdy spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Pavol Neruda leccos naznačoval u jednoho z příspěvků. O několik měsíců později je vše oficiální.

12. října se česko-slovenský gigant podívá na německý fotbalový stánek Deutsche Bank Park, který po rekonstrukci disponuje i vlastní zatahovací střechou. Stadion, na němž se v roce 1974 konalo i MS ve fotbale, dosahuje při fotbalových utkáních návštěvy až 58 tisíc fanoušků, tedy téměř dvojnásobku, než co nabídne červnový turnaj v pražském Edenu (přibližně 30 tisíc), jemuž bude vévodit očekávaná Odveta století mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem.

„Jsou tvé sny tak velké, že ti nahání strach? U nás se sny stávají skutečností. Větší než kdy předtím!“ pochlubila se organizace novinkou během turnaje Oktagon 55 ve Stuttgartu. „Naším snem je přinést MMA před německé publikum, nyní se naskytla šance pro jeden z největších stadionů. Věříme, že to opravdu bude něco speciálního. Chceme udělat halftime show a domluvit největší možné zápasy. Pokud se nám to povede vyprodat, může to být jeden ze tří největších turnajů historie,“ říká s úsměvem Ondřej Novotný, šéf Oktagonu.

A byť pro galavečer ve Frankfurtu zatím nebyla oznámena žádná bitva, dá se přesto očekávat složení atraktivních zápasů, v nichž hlavní roli budou především hrát němečtí bojovníci. S největší pravděpodobností se turnaje zúčastní populární dvojice Christian Jungwirth a Christian Eckerlin. Šanci zápasit na jedné z největších MMA akcí historie budou chtít zajisté ukořistit i další elitní jména nejen domácí scény.

Velkého návratu by se mohl například dočkat i německý oblíbenec Stephan Puetz, který naposledy zápasil v roce 2022, kdy se spekulovalo nad možnou realizací souboje dvou „Terminátorů“ proti Karlosu Vémolovi. Tehdy to nevyšlo, co nyní? Posledně jmenovaný by za těchto okolností musel přehodnotit chystaný konec kariéry. „S Karlosem je to vždycky o penězích. Stejně jako s dalšími bojovníky, nemám mu to za zlé. Ano, mohla by to pro něj být dostatečná motivace pokračovat. Když dáme euro k euru za každého, tak se Karlos ukáže,“ vyjádřil se Novotný k možnému pokračování 38letého šampiona.

Rýsuje se i pořádná výzva pro tamní publikum, které v minulosti při turnajích organizace Oktagon MMA zdárně vyprodalo hned několik hal. S nákupem lístků to bude podobné jako na turnaj v Edenu. V současné době běží registrace, která zájemcům zajistí přednostní přístup před spuštěním veřejného prodeje.

Oktagon tak bude konkurovat obrovským akcím polské organizace KSW, která v minulosti uspořádala již dva galavečery na fotbalových stadionech, kam si pokaždé našlo cestu více než 50 tisíc diváků. Také nyní bude na evropské MMA upřena velká pozornost, a to nejen ze strany bojovníků, médií či diváků, ale také předních sponzorů, kteří budou moci sledovat nevídaný rozkvět smíšených bojových umění.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články