Hlavní obsah

Falešný samuraj. Soupeř se opět trefil do Procházky, vyhlásil mu bitvu o krále Evropy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S blížícím se soubojem v polotěžké divizi mezi českým bijcem Jiřím Procházkou a rivalem Aleksandarem Rakičem začíná být znovu veselo. Oba bojovníci před sobotním duelem předstoupili před novináře, kde bylo jedno z hlavních témat Procházkovo samurajství, které rakouský sok v minulosti už několikrát zpochybnil. „Nemůžete se stát samurajem jen díky tomu, že si přečtete knihu,“ vysvětloval rodák z Vídně, který soupeři víkendového galavečera UFC 300 v Las Vegas rovnou vyhlásil bitvu o krále Evropy.

Jiří Procházka je odhodlán znovu vystoupat na šampionský trůn, první překážkou je Aleksandar RakičVideo: Telly

 
Článek

Že je falešný samuraj, si Procházka už několikrát vyslechl. Patrně i z tohoto důvodu nebyl překvapený, když se toto téma probíralo i několik dnů před soubojem s Rakičem. „Řekl jsem o něm, že je falešný samuraj, protože ten se z vás nemůže stát jen na základě toho, že si přečtete knihu, kterou vám donesl váš trenér. Pokud má být samuraj, tak by tak musel žít hodně dlouho, a ne poslední dva nebo tři roky,“ zpochybňoval Rakič Procházkovo časté označení v rámci mediálního dne.

„Aleksandar tady už seděl? A co říkal?“ začal Procházka ještě před konkrétní odpovědí na otázku. „On příliš mluví, přitom mě vůbec nezná. V kleci ale brzo zjistí, kdo jsem a čím jsem ochoten si projít, abych dosáhl vítězství,“ ubezpečoval se Procházka před desítkami novinářů v místnosti.

Slovní ataky udržují českého bijce ve zdravé agresi. „Nezná mě, a pokud někoho neznáte osobně, tak jak o něm můžete říkat tyhle věci? Já jsem o sobě nikdy neřekl, že jsem samuraj, protože respektuji všechny bojovníky z celé historie a se světem sdílím ty nejlepší nápady a myšlenky, které mi pomáhají, abych se udržel na cestě. Neví, jak žiju. Ani já sám nedokážu popsat, co všechno jsem musel obětovat. Ve zkratce mele h***a,“ uzavřel téma jednatřicetiletý rodák z Hostěradic.

Rakič se do kolbiště vrací po dlouhé době, českému rivalovi rovnou vyhlásil boj o krále Evropy. „On je ze Evropy, to samé já. Žije kousek ode mě. Pojďme tedy zjistit, kdo je králem Evropy. Následně zjistíme, kdo je králem světa. Lidé nás chtějí vidět bojovat, tak pojďme na to,“ uvolnil se dobře naladěný Rakušan.

Král Evropy? Jednatřicetiletému českému vousáči to rozhodně nestačí. „Pro mě je to prostě další zápas. Mým cílem není být králem Evropy, ale králem světa. Chci být světový šampion, na vrcholu. V sobotu vám ukážu, že na to mám,“ reagoval bývalý šampion polotěžké divize, který o pás přišel v prosinci 2022, kdy si v přípravě na odvetu s Gloverem Teixeirou vážně poranil rameno a titul sympaticky uvolnil mezi ostatní uchazeče.

„Nebojuji, protože někdo o mně něco říká, ale proto, že chci být svou nejlepší verzí. On prostě mluví a chce si dokázat, že je takový, jaký on říká. Dokážu, že jsem lepší verze než v mém posledním zápase. On není tvrdý gangster, ale prostě normální sportovec. Věří tomu, co říká, ale plete se. V tomhle ohledu je mi ho trochu líto,“ usmál se Procházka.

Otázka směřovala i na to, zda si Procházka přeje, aby trashtalk, který používá právě Rakič, nebyl součástí MMA a bojovníci se soustředili čistě na boj v kleci. „Pokud bych skutečně měl s Aleksandarem nějak závažný problém, tak půjdu k němu domů a zaklepu mu na dveře. Takhle přesně bych se zachoval, pokud bychom spolu měli nějaký velký problém. Tohle jsou jen kecy a všichni čekají, že budu říkat: Tak to není, jsem samuraj a za tyhle řeči tě zabiju. Jdu si pro výhru, to je celé,“ rozhovořil se populární Čech.

Řeč padla i na zdravotní stav, který loni v listopadu v době souboje s Pereirou nebyl u českého bijce ani zdaleka ideální. „Nechci se na to vymlouvat a příliš o tom mluvit, ale můžu říct, že příprava na Pereiru nebyla stoprocentní. Trénoval jsem naplno jen týden. Už je to ale za mnou a soustředím se jen na sobotní večer.“

Souboj bude veden na kartě prelims, což je pro mnohé velkým překvapením. „Abych byl upřímný, tak je mi to vlastně jedno. Pokud bychom měli bojovat někde na parkovišti, tak bych do toho šel. Boj je boj a je jedno, kde a kdy na něj dojde,“ pokrčil rameny sebevědomý Rakušan.

Reklama