Hlavní obsah

Hlídal rodinu slavného Ronalda či boxera Usyka. Český bojovník si teď v kleci sáhl na dno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Povoláním bodyguard, který má rád boje v kleci. Čtyřiadvacetiletý český zápasník MMA Matěj Daněk má rozhodně o čem povídat. Jako ochranka světových jmen už střežil opravdové celebrity, a to nejen ze světa sportu. Dohlížel například na bezpečí rodiny slavného fotbalisty Cristiana Ronalda, nechyběl ani u boxerských hvězd Oleksandra Usyka či Anthonyho Joshuy. Od dalších povinností ho v budoucnu nezastaví ani zlomenina ruky, se kterou dobojoval svůj premiérový zápas v organizaci Oktagon MMA. I přesto tyto perepetie slavil vítězství nad Němcem Endritem Brajshorim.

Hlídal rodinu Cristiana Ronalda nebo boxera Usyka. Teď Matěj Daněk vyhrál v O2 areně i se zlomenou rukouVideo: Sport.cz

 
Článek

Mnozí by to o něm dost možná ani neřekli. Daněk totiž ke svému zaměstnání ochranky přistupuje s maximální profesionalitou a detaily se snaží držet v tajnosti. „Tuhle práci dělám v zahraničí a snažím se vystupoval maximálně profesionálně. Snažím se s klienty nemluvit. Určitě nechodím za každý s tím, že zápasím," líčí čtyřiadvacetiletý český MMA talent, zástupce oblíbeného Monster Gymu.

Jako bodyguard se střetává s největšími hvězdami. Nechyběl například u obhajoby mistrovských pásu v podání ukrajinského boxera Oleksandra Usyka s Britem Anthonym Joshuou. Na bezpečnost dohlíží i u portugalského fotbalisty Cristiana Ronalda, což se za život povede jen hrstce vybraných lidí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matěj Daněk (@__mattej)

„Není to pravidelné, ale když potřebují, tak zavolají. Dále tu jsou třeba Criss Angel nebo Ronaldova žena Georgina," přiznává Daněk. „Všichni to jsou hrozně super lidi. Beru to jako motivaci a vzor. Vybírám si z toho důležité věci," popisuje s tím, že svou druhou tvář bojovníka nikterak neskrývá. „Cristianova rodina to o mně ví, stejně tak Usyk," prozrazuje.

Marek Mazúch a jeho granáty. Slovenský bojovník si připsal nekompromisní KO proti Italu MelilloviVideo: Oktagon TV

V příštích měsících či týdnech ho od pracovních povinností nezastaví ani zdravotní problémy z premiérového zápasu v organizaci Oktagon MMA. Němce Brajshoriho sice ve druhém kole dokázal uškrtit, zároveň však bojoval s vážnými zdravotními problémy. „Druhým úderem jsem si zlomil ruku. Kost mi vyjela ven," líčí nepříjemnosti, kvůli kterým musel po zápase do nemocnice. „Na facky mám ještě druhou ruku. V práci pokračuji normálně, musím si něčím namazat chleba," usmívá se.

Takřka celý zápas tak musel zapnout mód autopilota. A vyplatilo se! „Bylo to těžké, v úvodu prvního kola soupeři prošly nějaké tvrdé údery a byl jsem nahulenej. Spíš jsem jel na morál. Všechno jsem viděl třikrát čtyřikrát. Na zemi, kde jsem doma, mi to nešlo. Ještě víc jsme si hrábli na dno," popisuje Daněk, kterého v kleci za vítězným tažením hnala i trenérská dvojice ve složení Petr Kníže, Machmud Muradov.

Po přechodu z amatérů mezi profesionály si připsal již druhé vítězství. To vůbec první přišlo v organizaci I Am Fighter, kde zdolal Enrika Koterbu.

Reklama