Hlavní obsah

Hotovo! Český šampion Procházka se dočkal oznámení obhajoby titulu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé týdny a měsíce spekulací jsou definitivně minulostí. Český šampion polotěžké váhy organizace UFC Jiří Procházka se konečně dočkal oficiálního oznámení termínu a místa první obhajoby titulu. Rodák z Hostěradic při druhém měření sil s Brazilcem Gloverem Teixeirou bude bojovat 10. prosince na turnaji UFC 282 v Las Vegas. Procházka to potvrdil na svých sociálních sítích.

Foto: UFC

Jiří Procházka v nedávné bitvě dokázal vybojovat titul polotěžké váhy organizace UFC.

Článek

Je to tady. Po dlouhých a rozsáhlých vyjednávání o podobě první obhajoby titulu polotěžké váhy je konečně jasno. Český MMA zápasník Jiří Procházka, který v pátek oslaví 30. narozeniny, svede druhé měření sil s Brazilcem Gloverem Teixeirou 10. prosince na turnaji UFC 282. Zároveň není jisté, zda se bude jednat o hlavní zápas galavečera, což potvrdil i uznávaný novinář Ariel Helwani.

Ještě před několika týdny přitom nebylo zdaleka jasno o tom, v jakém složení, na jakém místě a v rámci kterého turnaje se titulová bitva uskuteční. Tým kolem českého šampiona ovšem od začátku jednání tlačil právě na 10. prosinec letošního roku, návrat na scénu ovšem zahlásil legendární Jon Jones, což přineslo podstatné trhliny a nastartoval se kolotoč spekulací.

I proto se začalo nahlas hovořit o tom, zda se odveta s Brazilcem Teixeirou nakonec nepřesune na příští rok. V předchozích dnech navíc UFC potvrdila, že se po čtyřech letech vrací do Austrálie, konkrétněji do Perthu, kde se galavečer s pořadovým číslem 284. uskuteční 12. února 2023. Příspěvek na sociálních sítích sdílel i Procházkův trenér a manažer Karaivanov, spekulace tak znovu byly v plných obrátkách.

"Je tu posun, jsme před finalizací odvety. Snad do konce týdne bude vše uzavřeno a potvrzeno," informoval ve čtvrtek dopoledne Karaivanov. O několik hodin později ale bylo vše oficiálně stvrzeno a nejen fanoušci bojových sportů se mohou těšit na další nervy drásající momenty.

Vše podstatné se totiž uskuteční 14 dnů před Vánoci, dějištěm turnaje UFC 282 bude americké Las Vegas. Podruhé během necelého půl roku se tak proti sobě postaví Jiří Procházka a Glover Teixeira. Při prvním měření sil se českému bojovníkovi povedlo 28 vteřin před koncem zápasu uškrtit bývalého krále polotěžké váhy a Česko se tak mohlo radovat z historicky prvního šampiona nejslavnější bojové organizace světa.

Reklama