Hlavní obsah

Je zpět! Uzbecký zápasník Muradov se vrátil do České republiky. Má nové vízum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vypadá to, že problémy spojené s vízy jsou minulostí. Uzbecký MMA zápasník Machmud Muradov, který se proslavil především díky zápasení v České republice a v současné době nastupuje ve slavné UFC, je zpět v Česku. Dvaatřicetiletý bojovník má podle vlastního vyjádření nové vízum, a v Praze tak může nejen trénovat, ale navštěvovat dvouletou dceru, kterou vychovává se zpěvačkou Monikou Bagárovou.

Foto: UFC

Uzbecký zápasník Machmud Muradov.

Článek

Muradov a vízové problémy jsou v posledních týdnech ožehavým tématem. Uzbecký zápasník s českým srdcem, jak se mu přezdívá, zhruba před měsícem přišel o vízová povolení v České republice, a zemi tak musel opustit. Populární bojovník v této souvislosti navíc přišel o možnost vídat se s dvouletou dcerou a podstupovat přípravu ve vyhlášeném Monster Gymu.

„Jsou to nesmysly, jenom mi neprodloužili víza a musel jsem odjet z Česka, abych neporušil žádný zákon," sdělil Muradov začátkem srpna na sociálních sítích. „Teď moji právníci makají, brzy určitě dostanu vízum a vrátím se do Prahy," pokračoval.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Makhmud Muradov (@makhmud_muradov)

S odstupem několika týdnů se ale situace razantně překlopila, a Muradov dokonce na svých sociálních sítích sdílel příspěvky, kde je zpět v České republice. Podle dostupných informací získal nová vízová povolení ke vstupu do země. „Nebudu se k tomu vyjadřovat, jsem tady v Česku a hotovo. Nic víc, nic míň," uvedl Muradov pro Sport.cz.

Rodák ze sovětského Tádžikistánu, který vyrůstal v rodině tádžických Uzbeků, nedávno vyšel na povrch s překvapivou informací, neboť vstoupil do uzbecké armády. Mnozí proto spekulovali, zda si tímto činem u českých úřadů ještě víc nezavaří. A podle všeho tomu tak není.

„Je to správní řízení a my neznáme jeho obsah. Jestli pan Muradov k tomu něco řekl, tak oukej, na to má právo, ale my nevidíme do spisů. Ani nemůžeme poskytovat informace o nich," informovala Sport.cz Hana Malá z Ministerstva vnitra České republiky.

Pro dvaatřicetiletého Uzbeka získané vízum znamená nejen možnost znovu navštěvovat Českou republiku, ale hlavně se znovu vídat s dvouletou dcerou, kterou vychovává s populární zpěvačkou Monikou Bagárovou. Muradov navíc zbytek přípravy na říjnový zápas v slavné UFC proti Brazilci Caio Borralhovi může pilovat v pražském Monster Gymu, kde se v minulosti tradičně připravoval po boku veterána Petra Knížete.

Reklama