Hlavní obsah

KO za 21 vteřin. Ranaři z klece se předháněli, ničivé údery dostávaly diváky do varu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To byl fofr! Ostravský turnaj Oktagon 37 se do paměti fanoušků nezapsal pouze dvěma titulovými duely, které například přinesly překvapivou porážku dlouholetého šampiona veltrové váhy David Kozmy, ale také nekompromisně rychlými výkony zápasníků. Hned 7 z celkových 11 fightů skončilo již v prvním kole, aktéři galavečera se navíc předháněli v tom, kdo předvede nejrychlejší a nejdrtivější ukončení.

Nejrychlejší KO. Rony Paradeiser potřeboval na likvidaci brazilského soupeře jednadvacet vteřin Video: Oktagon TV

 
Článek

Dlouhé boje až do posledních vteřin? To mimo několika výjimek nebylo k vidění na v pořadí sedmatřicátém číslovaném turnaji organizace Oktagon MMA. V kulatém kolbišti naopak probíhal jeden z nejrychleji odbojovaných galavečerů, jehož průběhem se v ostravské Ostravar aréně bavilo zhruba dvanáct tisíc fanoušků.

„Suverénně můžeme tenhle turnaj vyhlásit jako nejšílenější v naší historii. To, co bojovníci předvedli a bavili nás celý večer, to bylo něco neuvěřitelného. Znovu nám ukázali, jakým krásným sportem dokáže MMA být," neskrýval nadšení na pozápasové tiskové konferenci promotér Palo Neruda.

Další KO jako řemen. Parádní bitka těžkotonážníků Dajčman vs. PalaszVideo: Oktagon TV

Jeho slova koneckonců více než výstižně vystihly předchozí hodiny, během kterých se skutečně děly věci. Nejrychlejší ukončení turnaje si již po jednadvaceti vteřinách boje připsal slovenský ranař Ronald Paradeiser, který předvedl bleskovou a čistou práci v postoji a brazilského rivala Felipeho Maiu sestřelil k zemi.

Hodně působivé bylo ukončení samojského bojovníka Al Matavaa, který sice nesplnil předzápasový limit a den před turnajem se mu změnil soupeř, tyto trable však ukázkově hodil za hlavu a české publikum umlčel dělovkami přímo do obličeje obávaného slovenského bojovníka Marka Mazúcha, jehož brada povolila a bylo vymalováno. Stačilo 121 vteřin!

Jen 85 vteřin se zdržel v kleci Polák Robert Bryczek, který tak navázal na nedávnou drtivou výhru nad krajanem Mateuszem Strzelczykem a znovu se postaral o drtivý konec. Ten odskákal Alžířan Abdel Driai, který si ustlal po nekompromisních granátech zadní rukou a ve statistických kolonkách mu tak přiskočila druhá porážka.

Byl nahulený, ale vyhrál! Vlasto Čepo porazil Ital Melilla v šílené přestřelceVideo: Oktagon TV

KO se očekávalo i v jediném duelu těžkých vah a předpoklady byly naplněny již v polovině prvního kola. Polský obr Adam Palasz rozjel střelnici svých paží, kterým Slovinec Tadej Dajčman stěží dokázal vzdorovat a po odstrašující soupeřově ráně padl na podlahu klece. Další ukončení, které se zcela jistě zapíše do historie těžké váhy. Časomíra se zastavila na 146. vteřině.

V prvním kole skončil i duel mezi Vlastem Čepem a Giovannim Melillem. Po opatrnějším úvodu se rozjela hotová přestřelka, ve které to létalo z jedné strany na druhou. Bojovníci se trefovali, oba se dostali do problémů, nakonec postojovou parádu nedokázal „přežít" druhý jmenovaný, který hned dvakrát odpadl. Konec přesně v polovině prvního kola.

Al Matavao nenavážil a přišel o původního soupeře. Náhradníka Marka Mazucha vyřídil v prvním koleVideo: Sport.cz

Hrobníkovi z lopaty naopak utekl milovaný i nenáviděný Václav Mikulášek. Jeho rival Petr Bartoněk nejprve překvapil tím, že vzal zápas necelý den před jeho konáním, následně se málem postaral i o prvotřídní senzaci v kleci. Mikulášek v prvním kole nebyl daleko v pořadí již páté porážce, v předposlední vteřině přesto zničehonic vytasil ukončení a rozjásal ostravské publikum.

Nejsmolnější konec zápasu pamatuje hned první zápas galavečera. V něm se po více než roce ukázal v kleci Matěj Kuzník, který svedl ne zrovna dlouhou bitvu s Němcem Ozanem Aslanarem. Po takedownu českého bojovníka totiž jeho rival vykřikl bolestí, chytil se za koleno a duel tak byl kvůli zranění ukončen v čase 3:30. Kvůli vážnosti poranění musela na scénu také nosítka.

Václav Mikulášek v problémech, ale nakonec se radoval z vítězství. Vyhrál po třech letech!Video: Sport.cz

Oktagon 37 se tak zcela jistě nesmazatelně zapíše do paměti nejen fanoušků, ale také všech aktérů.

Reklama

Související témata: