Hlavní obsah

Kontroverzní konec zápasu! Krádež, totální ostuda, zuří fanoušci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tomto duelu se bude mluvit ještě hodně dlouho. Souboj mezi Bojanem Veličkovićem a Mátém Kertészem sice nabídl atraktivní podívanou, přesto dojem z celého zápasu zastínil konečný výsledek. Bodoví sudí za vítěze označili prvně jmenovaného a v okamžiku nejeden divák kroutil hlavou, uvěřit nemohl ani poražený Kertész. OKTAGON Prime 5 tak zažil kontroverzní tečku za turnajem.

Měl být vítězem Máté Kertész? Bojan Veličković vyhrál, ale neradoval se a diváci bučeliVideo: Oktagon TV

 
Článek

Souboj dvojky a trojky veltrové váhy. Duel, který jednoho katapultuje zpět k titulové šanci. Tak byl veden zápas mezi Maďarem Mátém Kertészem a Srbem Bojanem Veličkovićem. Oba v minulosti podlehli šampionovi Davidu Kozmovi, oba si pochopitelně dělali zálusk na odvetu. Už jen vzhledem k důležitosti zápasu se očekával opatrný duel.

Předzápasové předpoklady se nepotvrdily a oba bojovníci se do sebe pustili hned od úvodních vteřinek. Zatímco úvod patřil Veličkovićovi, nadcházející minuty ovládl jeho soupeř, který si především díky precizní práci na zemi pomalu a jistě kráčel za vítězstvím. Po uplynutí časového limitu si téměř každý řekl „Kertész jednoznačně vyhrál", avšak konečný výrok sudích jednoznačně šokoval.

Překvapení pro všechny. V hlavním zápase přiřkli rozhodčí vítězství VeličkovićoviVideo: Oktagon TV

Všichni tři bodoví se přiklonili k výhře srbského bojovníka (29-28) a další kontroverzní výsledek byl na světě. Z hlediště se začalo ozývat bučení. Další reakce pochopitelně na sebe nenechaly dlouho čekat.

„Krádež," vyjádřil se jeden z fanoušků na sociálních sítí. „Velká ostuda pro organizaci," navázal další. „Tím se chlubíte?" doplnil naštvaný fanoušek. Ve stručnosti se vyjádřil i šampion David Kozma „Prosím?" znělo na Instagramu. Překvapen byl i vítěz Veličković.To byl jen zlomek všech reakcí.

Obrovskou frustraci v sobě neskrýval ani poražený Kertész, který se k celé situaci vyjádřil na pozápasové tiskové konferenci. „Všichni jsme slyšeli, co se v hledišti odehrálo po zápase. Tenhle výsledek není dobrý pro organizaci, pro sport a v konečném důsledku ani pro Bojana," vyjádřil se maďarský zápasník.

Na poraženého navázal i promotér Ondřej Novotný. „Organizace poskytuje maximální možné množství prostoru, abychom měli co nejlepší rozhodčí. Pískají ty největší turnaje. Bodování se neustále vyvíjí, je to sakra těsný výsledek. Někdy je to o jeden úder, pohled nebo úhel. Ne každý rozumí pravidlům, ne každý je bodový rozhodčí," vysvětlil promotér.

„Já osobně jsem ten výsledek viděl také jinak. Asi jsme byli skupinově překvapeni. Všichni tři bodoví rozhodčí dali výsledek stejně, viděli vyhrát Bojana na základě damage a tvrdosti. Až se všichni podíváme na zápas ještě jednou, tak budeme schopni najít vítězství Bojana stejně jako vítězství Mátého," dodal na adresu zápasu.

Turnaj OKTAGON Prime 5 tak přinesl hořký konec, který se světem bojových sportů ponese ještě několik dnů či týdnů.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články